Donji grad oživeo predstavom „Ričard Treći” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 12. 09. 2018. 12:10:06

Predstava „Ričard Treći”, u režiji Ljubiše Ristića, prikazana je sinoć u Donjem gradu na Kalemegdanu.

Predstava Ricard III
Beograd 1109 2018
photo Predrag Mitic

foto Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je zajedno sa zamenicom predsednika Skupštine grada Andreom Radulović, članom Gradskog veća Fadiljom Eminovićem i gradskom sekretarkom za kulturu Ivonom Jevtić prisustvovao predstavi, istakao je da je ona ovoga puta „drugačija”, jer su posetioci šetali stazama Donjeg grada i otkrivali nove scene.

– Zadovoljstvo mi je što je Grad Beograd zajedno sa KPGT-om pomogao obnovu „Ričarda Trećeg” i što je ta predstava ponovo oživela u režiji Ljubiše Ristića – rekao je Vesić.

On je podsetio i da je ova predstava samo najava letnjeg festivala koji će sledećeg jula i avgusta, u režiji osnivača KPGT-a Ljubiše Ristića, biti održan na različitim mestima u Beogradu.

– Ljubiša zna da otkrije mesta o kojima ljudi i ne razmišljaju kao o mestima za pozorište, ali on od njih napravi magiju i ta mesta ubrzo postaju mesta za uživanje u pozorištu – naveo je Vesić, istakavši da mu je drago što su građani imali priliku da u Donjem gradu uživaju u izvođenju ovog Šekspirovog dela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana