Vesić: Ðinđić bi danas bio s Vučićem Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 03. 2019. 08:32:13

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i bivši visoki funkcioner Demokratske stranke  Goran Vesić izjavio je da bi ubijeni premijer Srbije Zoran Ðinđić danas bio s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

vesic-bi-

– Ðinđić bi bio danas bio na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem. Na onoj strani koja pregovara o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, na strani koja sprovodi ekonomske i društvne reforme, sa onima koji se bore za svaku stranu investiciju, za nova radna mesta i zbog kojih je Srbija ponovo poštovana u međunarodnoj zajednici“, rekao je Vesić  za „Kurir“.

Prema njegovim rečima, Ðinđić bi bio „sa onim ko je hrabro otvorio pitanje Kosova i Metohije, poput njega 2002. godine, znajući da svako čekanje znači dalje iseljavanje Srba“.

Bio bi „sa onim ko danas prolazi kroz istu satanizaciju kroz koju je on prošao. O kome isti oni koji su napadali Ðinđića, nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i “nezavisni“ mediji, danas pričaju iste laži o kriminalu i poslovima, koga danas isti oni nacionalisti proglašavaju izdajnikom. Ono što danas u Srbiji rade Predsednik Republike i Vlada je ono što je Ðinđić započeo na početku ovog milenijuma. Zato bi bio tu“, rekao je Vesić.

Vesić: Cilj Prištine je da se prekinu pregovori

Cilj Prištine je da se prekinu pregovori, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić i naveo da prištinske vlasti ne žele pregovore jer znaju da su pregovori stvar kompromisa i da će u njima nešto izgubiti.

Gostujući na Pinku, Vesić je rekao da se Beograd i Priština danas nalaze u potpuno drugačijoj situaciji kada su pregovori u vezi sa KiM u pitanju.

Naveo je da je do pre dve, tri godine jedino što su zapadne diplomate tražile od Beograda, bilo da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, kad god i kako god.

„Aleksandar Vučić je uspeo da promeni način razmišljanja, ne samo u zemljama koje podržavaju naš stav, da još čvršće budu uz nas, nego je uspeo da promeni i način razmišljanja u prestonicma zemalja koje su sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, u smislu da treba poštovati srpske interese, da rešenja nema bez Srbije i da Srbija ima legitimne interese na KiM“, rekao je Vesić.

Naveo je da su prištinske vlasti svom narodu obećale sve i da odbijaju pregovore jer znaju da su pregovori stvar kompromisa i da će nešto izgubiti.

„Zato odbijaju pregovore. Prvo su uveli takse, a sada usvojili i platformu o dijalogu jer oni u pregovore ne žele, jer će u pregovorima nešto izgubiti“, rekao je Vesić.

Kako je dodao, Albanci se vraćaju na svoj stari plan -polako iseljavati Srbe i držati tenzije kako Srba više ne bi bilo na KiM.

Naveo je da je njihov problem što sada imaju Srbiju koja ima podršku međunarodne zajednice što je, dodao je, obezbedio Vučić.

Govoreći o protestima opozicije, Vesić je rekao da su oni pokrenuti da bi se oslabila pozicija Srbije u vezi sa KiM.

Napomenuo je i da je na “Ðilasovim protestima” u Novom Pazaru u subotu bio prisutan Redžep Hoti, zamenik Kadrija Veseljija.

„Mi smo sada u ključnom trenutku kada je u pitanju KiM i umesto da svi budemo jedinstveni i imamo isti stav kada je u pitanju to nacionalno pitanje, imamo situaciju u kojoj oni zovu Hotija da im bude na protestima“, rekao je Vesić.

On se osvrnuo i na otvoreno pismo koje je Ðilas uputio Vučiću, u kome ga pita zašto Skupština Srbije ne raspravlja o KiM i zašto su pregovori u Briselu iz tehničkih pretvoreni u statusne.

„To pita Dragan Ðilas čiji je inače šef Boris Tadić, kada je bio alfa i omega u ovoj zemlji, neustavno prebacio, bez odluke skupštine, iako to nije bila njegova nadležnost, pregovore iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju”, rekao je Vesić i dodao da je u vreme Tadića proglašena nezavisnost KiM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno oblačno

Subota
Pljusak

Max: 20°C
Min: 16°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana