Vesić: Ðilasu tužba za nadoknadu štete Studio B

BeogradBeograd Pocetna 07. 12. 2018. 09:42:09

Protiv Dragana Ðilasa, odnosno njegove kompanije, biće podneta tužba za nadoknadu štete, jer je neovlašćeno koristio javnu garažu i zatvorio protivpožarni izlaz, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

garaza-djilas-vesic-greb

„Ðilas je pokušao da otme javnu garažu, kao što deci oteo Pionirski grad i tamo napravio prvi rijaliti program „Velikog brata“. To pokazuje kako on razume šta je javna svojina“, rekao je Vesić, gostujući u našem jutarnjem programu.

Vesić kaže da je Dragan Ðilas potpisao ugovor sa Parking servisom o zakupu jednog mesta u stanarskoj garaži u Požarevačkoj ulici, ali da je zazidao protivpožarni izlaz i na tom mestu parkirao četiri svoja automobila. Ugovor je potpisan 2008. godine i juče je raskinut.

Otkriće novog bahatog ponašanja Dragana Đilasa i zauzimanja garaže koja predstavlja javnu svojinu svih građana dovoljno pokazuje da bivši gradonačelnik Beograda vodi računa samo o svom interesu i o tome da zaradi sto vise novca, zaključuje Vesić.

 

Đilas će morati da ukloni i poslednji auto iz garaže

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je garažu JKP „Parking servis“ u Požarevačkoj ulici. On je novinarima rekao da je ekipa „Parking servisa“ juče u garaži zatekla četiri automobila, gume, police i druge privatne stvari, a danas, naočigled medija, majstori su otvorili „Ðilasovu garažu“ i zatekli jedan automobil, za koji je do juče imao ugovor o korišćenju parkinga.

„Ðilas je juče, kada sam ja ovo objavio, izvezao tri automobila i ostavio jedan za koji ima ugovor. On, međutim, čak i taj automobil nije smeo da parkira, niti je smeo da ima svoju privatnu garažu, police i da otme deo javne garaže i da napravi vrata“, ukazao je Vesić.

Kaže da je Parking servis taj „skandal“ otkrio pre dva dana, te da je juče to javno preduzeće raskinulo ugovor sa Ðilasom, odnosno njegovom firmom „Multikom“, zato što su, ističe, koristili parking mesto suprotno odredbama ugovora. „Danas raskid ugovora stupa na snagu, Ðilas će danas morati da ukloni i taj jedan automobil jer više nema ugovor ni za njega“, podvukao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je Ðilas u garaži u Požarevačkoj imao ugovor za korišćenje jednog parking mesta od 2008. godine, te da je na osnovu tog ugovora bez ikakvih problema mogao da korsiti bilo koje mesto u garaži. „Na žalost, umesto toga, Ðilas je pregradio protivpožarni put i ovde parkirao svoja četiri automobila. Mi smo juče slikali ta tri automobila koja su bila parkirana na protivpožarnom izlazu, ni za jedan od tih automobila nema plaćeno i sva su bila nelegalno ovde“, rekao je Vesić i medijima pokazao fotografije ta tri automobila.

Dodao je da je Ðilas oteo garažu koja pripada svim građanima, napravio poseban izlaz koji vodi ka Sinđeličkoj ulici kako ne bi prolazio kroz garažu i tako od javne garaže, kaže Vesić, napravio privatnu garažu.

„Da je to neko od nas uradio u Beogradu na Vračaru, mislim da bismo visili na Terazijama, kako oni inače znaju da pozivaju“, rekao je Vesić i dodao da je taj Ðilasov čin zapravo dokaz bezobrazluka, bahatosti i načina na koji on razume funkciju – „sve što je javno, to je njegovo“.

Vesić je najavio da će protivpožarni put ostati slobodan, da će građani moći da ga koriste u slučaju požara, a zatvorivši taj put, kaže Vesić, Ðilas je pokazao ne samo da je bahat već i da je ugrozio bezbednost stanara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 14°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana