Vesić: Ðilas tera strane investitore iz Srbije Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 10. 2018. 15:55:06

Obaveza svih političara, bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji, jeste da omogućavaju da u Srbiju dođe što više investicija, bilo stranih bilo domaćih, izjavio je član Predsedništva Srpske narpedne stranke (SNS) Goran Vesić i dodao da jedan od lildera opozicije Dragan Ðilas radi upravo suprotno i tera strane investitore.

vesic-tanj

Vesić je rekao da je Ðilas otišao u Bor kako bi radnike RTB-a i građane Bora ubeđivao kako nije dobro da u Bor dođe jedna od najvećih rudarskih kompanija na svetu „Ziđin“ koja, dodao je, ima promet u milijardama evra i koja će uložiti stotine miliona evra u razvoj tog rudarsko-topioničarskog basena i zaposliti nove ljude.

Vesić je za Tanjug rekao da Ðilas i dalje nastavlja da širi lažne vesti, optužuje sopstvenu zemlju pred međunarodnim institucijama i ono što je najopasnije – da tera investitore.

Istakao je da je obaveza svih političara, bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji, da omogućavaju da u Srbiju dođe što više investicija, bilo stranih bilo domaćih, jer, dodao je, svaka investicija znači ulaganje u zemlju i nova radna mesta.

„Dragan Ðilas već skoro godinu dana uporno preti stranim investitorima, tera ih iz zemlje i to je nešto što ja nisam video da postoji u istoriji svetskog parlamentarizma, da neko tera ljude koji obezbeđuju radna mesta“, rekao je Vesić i dodao da Ðilas na taj način pokazuje da mu radna mesta nisu potrebna.

Podsetio je da je Ðilas pre nekoliko dana pisao Međunardonom monetarnom fondu, čime je, kako je reako, cinkario sopstvenu zemlju.

„Davao je lažne podatke želeći da MMF ne kaže nešto dobro o Srbiji. Pritom nam nije objasnio kako je njegova vlast 2011. godine izbacila MMF iz Srbije. Pa što onda piše Fondu koji su najurili i rekli da im nije potreban“, upitao je Vesić.

Pritom, dodao je, Ðilas ne kaže da je u vreme dok je bio na vlasti ukupan javni dug bio 79 odsto BDP-a, a da će prvog januara sledeće godine iznositi manje od 50 odsto.

„Ne kaže da je sam MMF projekciju privrednog rasta Srbije korigovao sa 3,5 na više od 4,2 odsto, čime su međunarodne institucije pokazale da se Srbija razvija”, rekao je Vesić.

On je dodao da Ðilas želi da sve bude državno i da samo on može da posluje, a da funkcioniše samo prodaja sekundi, i ocenio da je on u tome veoma uspešan i pravi milione jer je to radio s državnim firmama kada je bio na vlasti.

„Tako Dragan Ðilas zamišlja ekonomiju. Sve je drzavno, svi su istom kazanu, osim njegovog kazana i njegove privatne firme koja može da radio ono što želi i da pravi milione”, rekao je Vesić i dodao da je to vreme prošlo i da je zato Ðilas nervozan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana