Vesić: Ðilas mrzi Srbiju,jer ga neće Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 13. 11. 2018. 19:22:34

Dragan Ðilas nije opozicija Vučiću, već Srbiji, koju mrzi zato što Srbija neće da glasa za njega, rekao je član Predsednistva SNS Goran Vesić.

Vesic.jpg-greb-sns

 

On je tako reagovao na izjavu Ðilasa, ranije danas u Čačku, da na svečanosti u Parizu nije bilo zavere, te da je mesto koje je dato predsedniku Srbije znak odnosa Francuske prema njemu, a ne prema Srbiji.

„Meni je neverovatno da Dragan Ðilas priča o međunarodnoj poziciji Srbije kada koristi svaku priliku da blati svoju zemlju i tera strane investitore“, ističe Vesić, navodeći da „današnja Ðilasova izjava u Čačku najbolje potvrđuje da čime se Ðilas ponosi, pametan se stidi“.

Ðilas misli da smo zaboravili kako je pisao MMF-u blateći svoju zemlji, iznoseći laži i vređajući ih što podržavaju Srbiju, primećuje Vesić.

„Svako normalan bi bio ponosan da se njegov predsednik sastane u poslednje četiri godine 11 puta sa kineskim predsednikom i premijerom, 13 puta sa ruskim predsednikom Putinom, desetak puta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa evropskom i američkim zvaničnicima. . . O tome su Dragan Ðilas i njegov šef Boris Tadić mogli samo da sanjaju. I sada će Dragan Ðilas da priča o tome kakva je međunarodna pozicija Srbije“, navodi Vesić u reagovanju.

Prema njegovim rečima, žalosno je da Dragan Ðilas priča o tome da li svet danas prepoznaje zasluge Srbije u Prvom svetskom ratu kada Beograd dok je on bio gradonačelnik nije ni slavio 1. novembar – Dan oslobođenja grada iz 1918. godine, a nije slavio ni 20. oktobar.

„Za njega, dok je vladao Srbijom, nije postojala srpska istorija. Interesovalo ga je samo koliko će reklamnih sekundi da proda Studiju B i RTS i koliko će miliona evra da zaradi“, kaže Vesić.

Dodaje da Dragana Ðilasa nije sramota da javno kaže da mu smeta snaga SrpskeVojske koja je pokazana na vojnoj vežbi.

Smeta mu, kaže, i činjenica da je Srbija kada je Aleksandar Vučić 2012. godine postao ministar odbrane imala samo jedan neispravan avion“mig“, a da ima 10 aviona.

Srbija nikada nije imala više tenkova nego danas, ističe Vesić i dodaje da je to ono što smeta Draganu Ðilasu. Smeta mu činjenica da je srpska vojska postala pod Vučićem jedna od najjačih u ovom delu Evrope.

„Sve to pokazuje da Dragan Ðilas nije opozicija Aleksandru Vučiću, već Srbiji koja ga je prezrela i ne glasa za njega. Zato on mrzi Srbiju“, zaključuje Goran Vesić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana