Vesić: Deo opštine Vračar biće adaptiran u vrtić Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 28. 12. 2017. 17:33:20

Gradska opština Vračar odlučila je da aneks, odnosno, deo opstine koji se do sada koristio kao poslovni prostor za izdavanje raznim firmama adaptira u vrtić, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

vracar-opstina-vrtic-tanjug

On je rekao da će predškolška ustanova ““Vračar““ u narednih šest meseci uraditi projekat, a da će u drugom delu godine prostor biti adaptiran u vrtić površine 800 kvadratnih metara.

““Tu će biti smešteno oko 300 dece tako da lista čekanja za mesto u vrtićima na Vračaru više neće postojati““, rekao je Vesić novinarima navodeći da je trenutno oko 150 predškolaca sa Vračara na listi čekanja.

““To je važno jer na taj način pokazujemo da neke druge prostore koje su služili za javnu namenu možemo da iskoristimo za decu, odnosno, da možemo da nađemo resurse i u samim drzavnim organima koji do sada nisu korišteni““, istakao je Vesić.

On je podsetio da je danas na Vračaru otvoren klub za seniore u Ulici Prote Mateje 36 u adaptiranim prostorijama nekadašnje mesne zajednice.

““Time smo pokazali kakva je razlika između sadašnje vlasti u Gradu Beogradu u odnosu na prethodnike. Ovaj aneks je postojao decenijama unazad, kao i ova mesna zajednica, ali nikom nije padalo na pamet da ih ustupi deci, odnosno, penzionerima““, ukazao je Vesić.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak ocenio je da je 2017.bila dobra godina kada je u pitanju sektor obrazovanja i dečije zaštite.

““Ovakvi projekti nam zaista mnogo pomažu da rešimo listu čekanja. Jedan od najznačajnijih rezultata je to što smo napokon uspeli da smanjimo listu čekanja sa 10.000 na 3.500 mališana u Beogradu koji trenutno čekaju mesto u vrtiću““, istakao je Gak.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković naveo je da je ta opština ispunila sve što je obećala u prethodnih godinu i po.

On je izrazio zadovoljstvo zbog adaptiranja dela opštine u vrtić u kome će mesto imati 300 mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Oblačno

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -3°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana