Vesić: Da most Gazela dobije ime Branka Pešića Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 13. 04. 2018. 10:55:34

Gradski menadžer Goran Vesić predložio je da most Gazela dobije ime po jednom od najboljih gradonačelnika Beograda – Branku Pešiću, za vreme čijeg mandata je i podignut.

gazela72022072014

 

U autorskom tekstu za današnju „Politku“ on incijativu obrazlaže rečima da je Pešić bio jedan od onih koji su učinili da Beograd bude svetionik Balkana, najveći grad, kulturna i ekonomska prestonica.

„Branku Pešiću ova počast ne treba jer se za života izborio za zasluženo mesto u istoriji. Potrebna je nama da dokažemo da smo dostojni i zahvalni za ono što je uradio“, kaže Vesić.

Vesić podseća da je za vreme Pešićevog mandata otvorena Gazela, sagrađena Beograđanka, započet je Prokop i sagrađeno preko devedeset hiljada stanova.

Branko je znao da gradonačelnik metropole kakav je Beograd mora da bude obrazovana osoba koja oseća duh grada, drugačije ne bi bio dostojan slavnih prethodnika, piše Vesić.

„Branko je gradio mostove, stanove i puteve, ali je znao da su Beograd i kafane, i pozorišta, i reke, i umetnost i sport“, dodao je on.

One Response to “Vesić: Da most Gazela dobije ime Branka Pešića”

  1. Nada kaže:

    Ime GAZELA neka ostane ,ima znacaj i nema potrebe da se menja, Novi most na Savi – Dunavu neka nosi ime zaslužnih građana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana