Vesić: Čukarica će postati najveće gradilište u Beogradu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 16. 06. 2019. 14:51:12

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je u opštini Čukarica proslavi slave Silazak Svetog Duha na apostole – Trojice

Čestitajući slavu svim Čukaričanima Goran Vesić je rekao da slava Duhovi obavezuje sve stanovnike ove opštine da budu bolji od drugih jer je to dan kada je ustanovljena naša hrišćanska crkva.

– I do sada su se odluke donosile u interesu naroda i to nas obavezuje da i dalje nastavimo da radimo na isti način i rešavamo probleme građana. Baš kao što crkva vodi računa o svakom čoveku, to mora da čini i opština ali ona to ne može sama, već zajedno sa gradom i republikom. Sa ponosom mogu da kažem da će Čukarica u narednim godinama biti najveće gradilište u Beogradu. Na pragu smo da rešimo problem ostružničkog kolektora, brzo će biti i vrtić u Vodovodskoj a naš najveći projekat, metro, počeće odavde, sa Čukarice. Taj projekat podiže cene stanova i daje mogućnost da se više investira. Svaka opština ima svoje probleme i nema naselja koje ih nema, ali ako svake godine rešimo makar po jedan postajemo bolje mesto za život ljudi – kazao je Vesić.

On je istakao da narod ne sme da se odrekne ni svoje crkve ni svoje tradicije.

– Mi sa ponosom slavimo svoje slave i sećamo naše istorije. Sa ponosom ćemo podići spomenik Stefanu Nemanji, osnivaču naše države, jer crkva jeste formalno odvojena od države ali je ona deo naše istorije, kulture i svakodnevice. Srbija će uvek štititi svoju crkvu, onako kako je ona štitila narod kad nije bilo države, za vreme Turaka, danas na Kosovu i Metohiji i na drugim mestima. Mi zajedno čuvamo srpski narod i činimo da on napreduje. Dok je sadašnje vlasti, predsednika Aleksandra Vučića, Vlade i sadašnje beogradske vlasti Srbija nikada neće zaboraviti svoju istoriju. Zato danas slavimo i našu prošlost ali se obavezujemo i šta ćemo raditi u budućnosti – kazao je Goran Vesić.

Predsednik opštine Čukarica i domaćin slave Srđan Kolarić istakao je da se opština trudi da bude servis građana.

– Želimo da čujemo probleme, saslušamo potrebe naših sugrađana i zajedno ih rešavamo sa našim preduzećima, gradom i republikom. Dobijamo više sredstava, i to se svaki dan vidi u boljem životu naših sugrađana. Na nama je ne samo da rešavamo komunalne probleme, već i da brinemo o svim kategorijama stanovništva, starima i mladima. Samo ove godine Čukarica će zahvaljujući gradu dobiti tri nova vrtića, dve fiskulturne sale na Umci i Ostružnici, renoviramo domove zdravlja i svake godine sve više projekata radimo. Molim sve sugrađane da budemo dobre komšije i budemo savesni kako bi nam svima bilo bolje – rekao je Kolarić, zahvalivši Gradu Beogradu i Goranu Vesiću na razumevanju za ulaganje u projekte i rešavanje problema na teritoriji opštine Čukarica.

Proslava opštinske slave počela je jutros Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetog Đorđa na Banovom brdu, a nastavljena litijom koja se kretala Kirovljevom, Požeškom, Ulicom Petra Mećave i Lješkom do Šumadijskog trga i zgrade opštine Čukarica, gde je u prisustvu domaćina i gostiju obavljen obred rezanja slavskog kolača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Oblačno

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana