Veselinović: Čini mi se neizbežno da inicijativa udje u izborni proces Beta

Izbori 2017 20. 03. 2017. 16:55:58

Aktivista Inicijative „Ne (da)vimo Beograd“ Dobrica Veselinović izjavio je da mu se čini da je neizbežno političko angažovanje te organizacije, odnosno njeno uključivanje u izborni proces na sledećim izborima.

dobrica-veselinovic

 

„U ovakvoj postavci stvari i anticipiranju da će se stanje u društvu, nažalost, nepovoljno razvijati za sve progresivne snage, sve mi se više čini da je naše političko angažovanje neophodno“, izjavio je Veselinović za list Danas.

Veselinović je rekao da ta organizacija već tri godine vodi borbu protiv projekta „Beograd na vodi“ a da je uključena i u mnoštvo drugih aktivnosti koje se tiču gradjanskog aktivizma.

„Pitanje koje postavljamo sebi samima svakodnevno jeste koji su dometi gradjanskog aktivizma i gde su njegove granice?“, naveo je on.

Veselinović je dodao da je već sve poznato po pitanju rušenja u beogradskoj četvrti Savamala, odnosno da se zna i ko su inicijatori, ko nalogodavci a ko izvršioci tog dela.

„Ali sada se postavlja pitanje do kada je moguće živeti u simulaciji društva i praviti se da je sve u redu, da postoji sistem, nezavisne institucije, profesionalna policija a kada gradjani moraju preduzeti neke drastičnije mere kako bi odbranili svoje dostojanstvo i zdrav razum pre svega“, rekao je on.

Govoreći o mogućnosti da gradonačelnik Beograda Siniša Mali ostane na vlasti ceo mandat, Veselinović je izrazio nadu da će ga gradjani Beograda pritiskom naterati da podnese ostavku a da će ga nadležni organi „uhapsiti i osuditi za mnogobrojna krivična dela koje je počinio“.

„Sam taj čin povući će za sobom i celu piramidu korumpiranog sistema… Odbrojavaju se poslednji dani Siniše Malog i on to zna i mi to znamo“, rekao je Veselinović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana