Velike oluje na severoistoku SAD, poginulo pet osoba Tanjug

SvetSvet Pocetna 16. 05. 2018. 15:45:41

Usled velikih oluja koje su pogodile severoistok SAD, poginulo je pet osoba, među kojima i devojčica, a skoro pola miliona ljudi je ostalo bez struje.

oblak2 nevreme iv

 

Kako Ej-Bi-Si prenosi, oluje, poplave, grad, vetar jačine skoro 130 kilometara na čas zahvatili su SAD, a može doći i do pojave tornada.

U saveznoj državi Njujork poginula je 11-godišnja devojčica na koju je palo drvo usled oluje. Drvo je u padu povredilo i njenu majku.

U gradu Njuburgu drvo je palo na ženu dok je vozila. Ona je takođe kasnije preminula.

U Danberiju u saveznoj državi Konektikat, jedna osoba je poginula nakon što je drvo palo na kamion koji je vozila, četvrtu osobu je takođe usmrtilo drvo u Nju Ferfildu u Konektikatu, a 31-godišnji muškarac je poginuo nakon što je drvo smrskalo njegovo vozilo u Pokonosu.

U Pensilvaniji, Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu juče nisu imali struju.

Nacionalna meteorološka služba primila je više od 100 izveštaja o velikim vremenskim nepogodama ubrzo nakon šest časova posle podne u kojima je pisalo da će padati i grad veličine bejzbol loptice i da će vetar duvati jačinom do 130 kilometara na čas.

Iako se oluja velikom brzinom kreće ka istoku SAD, upozorenja na teške vremenske uslove ostaju na snazi u području od Vašingtona do Piladelfije i od Njujorka do Bostona.

Upozorenja na novi talas poplava izdata su za područje Vašingtona i Baltimora.

Zbog ovakvih vremenskih uslova obustavljen je rad jedne od najprometnijih železničkih linija na severoistoku, a sve linije metroa na severu su obustavljene zbog srušenog drveća, što je danas dovelo do velike pometnje u saobraćaju na železničkoj stanici „Grand Central Terminal“ u Njujorku, gde su se zaglavile hiljade ljudi.

Vremenski uslovi u Njuburgu su bili toliko loši da je grad zatvorio sve puteve zbog neprohodnosti, a u Brukfildu u Konektikatu je proglašena „katastrofa u gradu“ upozoravajući ljude da ostanu u svojim kućama.

Upozorenje na tornado je izdato za severni deo države Njujork, posebno za region Hadson, za severoistočnu Pensilvaniju, zapadni deo Konektikata, Masačusets i južni Vermont, kao i upozorenje na grad i vetrove jačine do 130 km na čas.

Kako ABC navodi, teški pljuskovi se očekuju i na jugoistoku SAD u narednih nekoliko dana, a tokom cele sedmice su moguće poplave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 7°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana