Vaskršnji koncert 29. aprila u kripti Hrama Svetog Save Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 24. 04. 2019. 14:04:36

Povodom proslave najvećeg hrišcanskog praznika Vaskrsa, Centar beogradskih festivala (CEBEF) najavio je Vaskršnji koncert koji će se održati u ponedeljak, 29. aprila u kripti Hrama Svetog Save.

hram-svetogsave-crkva-krst-greb

 

Direktor CEBEF-a Damir Handanović je na konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda izrazio zahvalnost vladiki Stefanu zbog učešća u organizaciji koncerta.

„Koncert će se realizovati uz blagoslov patrijarha Irineja, a prenos će raditi Radio televizija Srbije. Koncet će se sastojati iz nastupa crkvenih horova i pevačkih društava uz podršku dramskih umetnika Tamare Dragičevic i Petra Benčine, koji će čitati duhovne tekstove u pauzi između horova“, rekao je Damir Handanović.

Katarina Stanković, dirigent horova Hrama Svetog Save i pevačkog društva „Mokranjac“, najavila je program koncerta i istakla da će tema biti i 800 godina autokefalnosti srpske crkve.

Protođakon Mladen Kovačević zahvalio se CEBEF-u i istako važnost jednog od najvećih hrišcanskih praznika.

„Praznik Vaskrsenja sam po sebi je dovoljan povod za organizaciju slavlja koje je na neki način produžetak liturgijskih slavalja koje ćemo započeti liturgijama u našem hramu kao svojevrsna trpeza ljubavi. To je povod i da se osvrnemo i na 800 godina od autokfalnosti srpske crkve“, rekao je Kovačević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana