Vaskršnje čarolije u Topčideru – tradicionalna manifestacija Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 07. 04. 2018. 14:13:46

U Topčideru su organizovane Vaskršnje čarolije za decu i njihove roditelje u okviru kojih će biti održano takmičenje za najlepše i najtvrđe uskršnje jaje, a predsednica opštine Savski venac Irena Vujović kaže da je u planu da to postane tradicionalna manifestacija.

vujovic-jaja-deca

 

foto Tanjug

Vujović, koja je otvorila dvodnevnu manifestaciju u dvorištu restorana „Knežev lad“ u Topčideru, rekla je da su organizatori opština Savski venac i Turistička organizacija te opštine, a da je za mališane i njihove roditelje predviđena radionica u okviru koje će oslikavati uskršnja jaja, kao i zabavni program.

„Svakako ćemo se truditi da ukoliko dobro prođe i građani Savskog venca i deca pre svega budu zadovoljni, da Vaksršnje čarolije uvrstimo u red tradicionalnih  manifestacija“, navodi Vujović, koja se priključila deci i njihovim roditeljima u oslikavanju jaja.

Zahvalila je Predškolskoj ustanovi Savski venac koja se odazvala pozivu opštine da učestvuje u ovoj manifestaciji.

„Radionice će biti tokom čitavog dana i nadam se da će se lepo provesti pre svega najmlađi, a takođe i roditelji ili njihovi pratioci koji budu sa njima ovde“, kaže Vujović za Tanjug.

Za danas je predviđen zabavni program uz maskote, klovnove, pesmu i pozorišnu predstavu, kao i takmičenje za najlepše jaje, dok će sutra biti organizovano takmičenje za najtvrđe uskršnje jaje.

Vujović je rekla da će pobednici biti nagrađeni, a svim učesnicima će biti podeljeni slatkiši, igračke i baloni.

Predsednik Turističke organizacije Savski venac Jovica Stojković rekao je za Tanjug da su Vaskršnje čarolije porodična manifestacija, u kojoj roditelji i deca zajedno oslikavaju jaja. Danas je, kaže, organizovao takmičenje za najlepše jaje koje deca i njihovi roditelji donesu i za najlepše oslikano jaje na manifestaciji. O pobedničkim uskršnjim jajima će odlučivati žiri, navodi Stojković, a za pobednike su predviđene nagrade – prva nagrada bicikl, druga trotinet i treća lopta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana