Vanredna situacija u 19 MZ u Čačku zbog nepogoda Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 20. 05. 2019. 14:29:10

Od ukupno 69 mesnih zajednica u Gradu Čačku, u 19 je uvedena je vanredna situacija, zbog elementarnih nepogoda koje su sinoć zahvatile ovu opštinu, izjavio je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

kisa-pljusak,-nevreme,-tanjug

foto Tanjug

On je za Tanjug rekao da je Štab za vanredne situacije Grada Čačka uveo vanrednu situaciju na delu teritorije grada Čačka i to u mesnim zajednica, uglavnom u podkablarskim selima, koje su najviše pogođene gradom i jakom kišom.

„Danas je već na sednici Gradskog veća oformljena komisija koja teba da utvrdi nastalu štetu na poljoprivrednim usevima. Takođe, određena je i komisija koja treba da utvrdi štetu nastalu na makadamskim putevima“, rekao je Todorović.

Kaže i da je jutros sa pomoćnikom ministra poljoprivrede Aleksandrom Bogićevićem i članom Gradskog veća Čačka zaduženim za poljoprivredu Milanom Lukićem izašao na teren da proveru situaciju.

Todorović je naveo da su se obratili ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću koga su obavestili o tome da će komsija proceniti štetu pričinjenoj u tom, kako kaže, uglavnom voćarskom i povrtarskom kraju.

„Sinoć je padao grad čak i veličine jajeta u pojedinim delovima uglavnom u podkablarskim selima“, kaže Todorović.

Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme i grad.U Čačku, Ivanjici i Lučanima nevreme je nanelo veliku štetu voću i usevima.

U Ivanjici je grad padao oko dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad veličine lešnika su oko 19 sati pogodili Čačak i napravili štetu u čačanskim i dragačevskim selima.

Grad, veličine lešnika, a ponegde i oraha, padao je oko 10 minuta, a u nekim selima i 20 minuta.

Najviše grada palo je u čačanskim selima Miokovci i Prijevoru, u kojima su stradali voćni zasadi, naročito kajsija, prenose lokalni mediji.

Nevremena sa gradom bilo je i u Ljigu.

I teritoriju Beograda sinoć je oko 19.40 sati zahvatilo nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana