Vanredna situacija u 19 MZ u Čačku zbog nepogoda Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 20. 05. 2019. 14:29:10

Od ukupno 69 mesnih zajednica u Gradu Čačku, u 19 je uvedena je vanredna situacija, zbog elementarnih nepogoda koje su sinoć zahvatile ovu opštinu, izjavio je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

foto Tanjug

On je za Tanjug rekao da je Štab za vanredne situacije Grada Čačka uveo vanrednu situaciju na delu teritorije grada Čačka i to u mesnim zajednica, uglavnom u podkablarskim selima, koje su najviše pogođene gradom i jakom kišom.

„Danas je već na sednici Gradskog veća oformljena komisija koja teba da utvrdi nastalu štetu na poljoprivrednim usevima. Takođe, određena je i komisija koja treba da utvrdi štetu nastalu na makadamskim putevima“, rekao je Todorović.

Kaže i da je jutros sa pomoćnikom ministra poljoprivrede Aleksandrom Bogićevićem i članom Gradskog veća Čačka zaduženim za poljoprivredu Milanom Lukićem izašao na teren da proveru situaciju.

Todorović je naveo da su se obratili ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću koga su obavestili o tome da će komsija proceniti štetu pričinjenoj u tom, kako kaže, uglavnom voćarskom i povrtarskom kraju.

„Sinoć je padao grad čak i veličine jajeta u pojedinim delovima uglavnom u podkablarskim selima“, kaže Todorović.

Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme i grad.U Čačku, Ivanjici i Lučanima nevreme je nanelo veliku štetu voću i usevima.

U Ivanjici je grad padao oko dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad veličine lešnika su oko 19 sati pogodili Čačak i napravili štetu u čačanskim i dragačevskim selima.

Grad, veličine lešnika, a ponegde i oraha, padao je oko 10 minuta, a u nekim selima i 20 minuta.

Najviše grada palo je u čačanskim selima Miokovci i Prijevoru, u kojima su stradali voćni zasadi, naročito kajsija, prenose lokalni mediji.

Nevremena sa gradom bilo je i u Ljigu.

I teritoriju Beograda sinoć je oko 19.40 sati zahvatilo nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana