Ušteda na polovnim knjigama Studio B

BeogradBeograd Pocetna 12. 09. 2017. 14:35:55

Počela je školska godina, a roditelji i djaci još uvek kupuju knjige koje im nedostaju. Jedni se odlučuju za nove, drugi za polovne , koje se, izmedju ostalog, mogu kupiti i na Trgu Nikole Pašića, na tzv. “Bulevaru knjiga“. Prodavci kažu da su cene knjiga niže za 20 do 40 odsto, u odnosu na nove.

udzbenik18032015.jpg

Za školarce prvi septembar je početak još jedne školske godine , dok je za roditelje obaveza više i značajna stavka u budžetu posebno kada se kupuju knjige i pribor za školu. Zato se sve više njih odlučuje za kupovinu polovnih udžbenika. Prodavci polovnih knjiga na Trgu Nikole Pašića svoje tezge otvorili su još početkom avgusta, i kako kažu prodaja knjiga još uvek traje, a na ovom mestu ostaće sve do 30 septembra.

Oni koji kupuju knjige kažu da se najviše isplati zamena, tačnije da kupci donesu svoje dve knjige , kako bi mogli da ih zamena za jednu. Uslov je da udžbenik koji se menja ne sme biti ižvrljan hemijskom olovkom.

Komplet udžbenika za niže razrede osnovne škole košta od 3000 do 4000 hiljade ,  cena novih krece se od 7000 do 8000 hiljada dinara. Za srednjoškolce komplet polovnih knjiga košta oko 9000 dinara, a cena  zavisi  i od toga u kakvom je stanju udžbenik.

Za kupce je računica jasna, na polovnim knjigama jedna porodica uštedeće dovoljno novca za duge potrepštine  koje su djacima na početku školske godine neophodne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana