Gak: Uspešna građevinska sezona u školama Studio B , Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 13. 10. 2017. 13:12:17

Građevinska sezona se privodi kraju i zadovoljan sam rezultatima koje imamo u sanaciji beogradskih škola, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak gostujući u Jutarnjem programu na Studiju B.

gak-studio-B,-bi

– Ovo je bila godina uspešno završenih velikih projekata. Potpuno su rekonstruisane dve izgorele škole u opštini Grocka, škola u Dražnju i u Begaljici, dok je u toku usaglašavanje projekta za izgradnju škole u Leštanima sledeće godine – rekao je Gak.

On je istakao da je Osnovna škola „Ivo Lola Ribar” u Begaljici sada jedna od najboljih škola u Beogradu i da je primer neselektivnog ulaganja u svim beogradskim opštinama, kao i da su beogradske škole spremno dočekale ovu grejnu sezonu, budući da su svi energenti nabavljeni na vreme te da tu ne očekuje probleme ove zime.

Povodom nedavnog trovanja đaka u školama sekretar je istakao da je inicijativa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da sve škole dobiju svoju kuhinju odlična, ali da je, dok se do toga ne dođe, potrebno obezbediti bolji izbor keteringa  na tenderima.

– Sa Gradskim zavodom za javno zdravlje iniciraću da se ustanovi jedinstveni jelovnik za sve škole koji bi bio sastavni deo konkursne dokumentacije za javnu nabavku koja mora biti zahtevna – kazao je Gak i dodao da se ne sme dozvoliti da firme koje postoje jedan dan hrane decu u školama.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu istakao je i da je zadovoljan ovogodišnjim smanjenjem lista čekanja za predškolske ustanove na oko 3.500 dece, čemu je umnogome doprineo početak saradnje sa privatnim vrtićima u kojima trenutno sa subvencijom Grada Beograda boravi više od 11.000 dece.

– Taj projekat je narastao i sada je vreme i da oni učine ustupke, da se prilagode roditeljima, pa sam na sastanku zahtevao da svi počnu sa radom od 7 ujutru, ali i da direktori umesto roditelja pojedinačno predaju dokumentaciju za refundaciju kako ništa ne bi kasnilo – rekao je Gak.

On je dodao i da je apelovao na direktore privatnih vrtića da se na isti način kao i u državnim obračunavaju dani kada su deca odsutna, odnosno da umanjuju cenu za 50 odsto po danu u tim slučajevima i da roditelji pažljivo biraju vrtiće, jer je oko polovina njih već uvela ovakav obračun, što roditeljima može služiti kao kriterijum za izbor, zaključio je Gak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana