Urnebesni odgovori opozicione „elite“ Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 07. 10. 2017. 14:11:38

Ako je verovati pristalicama Saše Jakovića, koji su juče protestovali na Trgu Republike, naši poznati slikari, Uroš Predić i Nadežda Petrović još uvek su živi. I ne samo to, oboje trpe neviđene pritiske od strane Aleksandra Vučića da mu naprave portret, ili postanu pomoćnici u ministarstvu kulture, gde je, opet, preko Vučića i SNS-a, Milutin Milanković postavljen za ministra kulture. Slobodana Jovanovića, takođe, direktno Vučić, ubacuje u Skupštinu Srbije.

opozicija-protest-tanj

U cilju da saznaju kakva je opšta kultura naših građana, ekipa YouTube kanala Kultura Danas posetila je miting opozicije, koja se neprestano busa u grudi svojim „nadmoćnim obrazovanjem“ u odnosu na političke protivnike.

Oni su pitali neke od 547 elitnih opozicionara da li je u redu što je predsednik Aleksandar Vučić primorao slikare Uroša Predića i Nadeždu Petrović da slikaju njegove portrete, šta misle o tome što je Predić postao zamenik ministra kulture jer je u SNS, i da li su Milutin Milanković i Slobodan Jovanović došli na funkciju preko partijske veze.

U zavisnosti od toga da li se smejete ili plačete od muke, snimak koji sledi jasno pokazuje do koje mere ni Saša Janković, ni ljudi oko njega ne poznaju ni Srbiju, ni kulturne vrednosti kojima se toliko kite. Za ljude koji su mrtvi već decenijama, oni  tvrde da su žrtve nečega što oni nazivaju Vučićev režim, verovatno, inspirisani govornicima na protestu koji sve one koji ne misle kao oni nazivaju primitivcima. I dok druge optužuju za primitivizam i neznanje, ne vide, baš tu pored sebe, u svojim redovima, ljude koji ne poznaju velikane srpske kulture i nauke, a Vučića samo što ne optužuju i za to što je zemlja okrugla. Mada, ako je verovati snimku, da su im i to pitanje postavili, Vučić bi verovatno bio kriv i za kišu koja pada u Beogradu, priznati gol Maradone rukom u finalu svetskog prvenstva i odsutvo vode na Marsu.

Pogledajte snimak, savetujemo roditelje da posle emitovanja deci objasne da Nadežda Petrović, Milutin Milanović, Uroš Predić i Slobodan Jovanović nisu živi, osim u našim sećanjima, kako ih to ne bi koštalo loše ocene u školi.

One Response to “Urnebesni odgovori opozicione „elite“”

  1. Irena kaže:

    Idite malo na skupove SNS-ovaca, pa anketirajte malo tamo ljude ako smete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana