Uređenje prometne raskrsnice u Resniku za veću bezbednost Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 14. 09. 2018. 11:54:54

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas rekonstruisanu raskrsnicu Ulice Slavka Miljkovića i kružni put u Resniku. On je istakao da je završetak radova važan, pre svega zbog činjenice da je ovaj deo puta predstavljao svojevrsnu crnu tačku, odnosno opasnost po sve učesnike u saobraćaju.

resnik-raskrsnica-radojcic-bi

foto Beoinfo

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Gavrilo Kovačević, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, kao i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

Gradonačelnik je naglasio da su završeni radovi na važnom projektu što se, kako je rekao, može videti po broju okupljenih građana.

– Imao sam priliku u prethodnom periodu da obiđem nekoliko država u regionu i mogu da kažem da sam primetio problem jedinstvenog funkcionisanja vlasti na više nivoa. Postoje problemi na relaciji republika – opština, ali današnji događaj pokazuje da to kod nas nije slučaj. Zajedničkim radom i kvalitetnom koordinacijom uspeli smo da završimo ovaj posao – rekao je Radojičić.

On je dodao da je na ovaj način obezbeđena veća bezbednost, ali i ubrzan protok automobila kroz raskrsnicu, što će svakako smanjiti gužve, pa je i sa te strane urađen odličan posao.

– Osim kolovoza, urađena je i kompletna revitalizacija instalacija, pa je sigurno da nećemo uskoro imati potrebu za bilo kakvim radovima na ovoj lokaciji. Republika, grad i opština uradili su sjajan posao, na zadovoljstvo okupljenih građana – istakao je gradonačelnik.

Milosav Miličković rekao je da MUP pozdravlja svaku investiciju u saobraćajnu infrastrukturu, jer to neminovno vodi većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

– Kružni tok će svakako doprineti svemu navedenom, ali ne samo za žitelje ovog dela opštine Rakovica već i za sve one koji tranzitiraju prema granici sa Grčkom, odnosno prema južnoj granici naše zemlje. Republika, grad i opština će nastaviti tesno da sarađuju kako bi rešavali probleme sa kojima se građani susreću – rekao je Miličković.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da kao predsednik opštine danas može da bude veoma zadovoljan jer je završen veliki posao.

– Građani  Resnika dobijaju modernu raskrsnicu i kružni tok umesto semafora. Građani Sunčanog brega, Stare Rakovice i svi koji prolaze ovom deonicom osetiće olakšanje u funkcionisanju saobraćaja. Hvala republici i gradu, koji su prepoznali važnost ovog posla i  pokazali razumevanje za građane Rakovice – rekao je Kocić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Sreda
Kiša

Max: 5°C
Min: 3°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana