Upravljački tim ZSO odbacio navode Zerija Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 07. 2018. 13:21:32

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) odbacio je kao netačno pisanje prištinskih medija da je taj tim predao privremenim kosovskim institucijama Nacrt statuta Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji i ističu da su im samo prosledili izveštaj o njihovom dosadašnjem radu.

pristina28082014.jpg

 

U saopštenju Upravljačkog tima se navodi da se taj izveštaj, inače, redovno dostavlja posredstvom nadležnog Ministarstva administracije lokalne samouprave, radi informisana o dinamici aktivnosti tog tima.

Prištinski Zeri, pozivajući se na izvore i iz kosovske vlade piše danas da je Upravjački tim privremenim kosovskom institucijama predao nacrt statuta ZSO, koji je, kako kažu, u surotnosti sa kosovskim zakonima i preporukama kosovskog Ustavnog suda, te da zbog toga on neće biti prihvaćen.

Izvori iz kosovske vlade su navodno za Zeri potvrdili da je Upravljački tim sastavio, kako navode, protiustvani i protivzakonski nacrt za Asocijaciju/ZSO i da je to razlog što ga neće prihvatiti.

„Poslove na izradi nacrta statuta Zajednice obavlja u skladu sa mandatom koji mu je poveren briselskim dogovorima i radni tekst nacrta će predstaviti, onako kako je predviđeno, u Briselu, prvo odborima za imlementaciju Beograda i Prištine, a zatim i u dijalogu na visokom nivou“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Upravljački tim u svom radu oslanja na rezultate briselskog dijaloga i Evropsku poveLju o lokalnoj samoupravi, o čemu je na jučerašnjem sastanku obaveštena i delegacija Misije OEBS-a.

„U dosadašnjem radu imali smo razgovore sa nizom strukovnih ekspertskih grupa, predstavnicima lokalnih samouprava, kao i resornih ministarstava, i kao stručno telo, sa jasno definisanim mandatom i ovlašćenjima, smatramo da je svaki pokušaj politizacije naših aktivnosti kontraproduktivan i da šteti procesu dijaloga Beograda i Prištine“, stoji u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana