Uplata prvog kvartala godišnjeg poreza na imovinu do 14. februara Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 13. 02. 2017. 10:56:51

Sekretarijat za javne prihode obaveštava poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 14. februar rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu.

sekretarijatsekretarijati12082014.jpg

Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na ime prvog kvartala za 2017. godinu jednak je iznosu poreza za poslednji kvartal prema rešenju za 2016. godinu.

Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu plaća se tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja. Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode koja primaju stranke svakog radnog dana od 8 do 14 časova, izuzev srede, kada je prijem stranaka od 8 do 18.30 časova.

One Response to “Uplata prvog kvartala godišnjeg poreza na imovinu do 14. februara”

  1. PAVLE PETEK kaže:

    U vezi placanja poreza, do sada sam placao porez u celosti kad dobijem resenje (u toku 6. meseca) ,kad odem u opstinu da pitam koliko dugujem za porez uvek mi kazu da ne dugujem nista i da je sve izmireno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana