UO NBS:Konačni stav o odgovornosti nakon istrage Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 27. 08. 2018. 16:26:09

Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije je na današnjoj sednici jednoglasno zaključio da će konačni stav o utvrđivanju eventualne odgovornosti nadležnih u toj ustanovi za tragičan događaj 24. avgusta, kada su dva lica izgubila život, biti zauzet nakog što nadležni organi okončaju istragu.

Beograd, 24. avgusta 2018 - Ekipa hitne pomoci ispred Narodne biblioteke. U Narodnoj biblioteci danas se dogodila nesreca u kojoj su poginula dva muskarca, a u toku je policijski uvidjaj, a ulaz u zgradu biblioteke je zabranjen. FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

Upravni odbor je naložio upravniku Narodne biblioteke Srbije da sprovede vanrednu i sveobuhvatnu kontrolu protivpožarne zaštite, bez obzira na to što su vršene periodične i redovne kontrole u proteklom periodu.

Rukovodstvo Narodne biblioteke Srbije je članove Upravnog odbora na vanrednoj sednici upoznalo sa okolnostima i saznanjima u vezi sa tragičnim događajem, kao i dostupnim informacijama iz istrage nadležnih organa, koja je još u toku i čiji se nalazi uskoro očekuju.

Upravni odbor je izrazio duboko i iskreno saučešće porodicama radnika preduzeća „EMPEKS“, koji su stradali kada je u arhivu Narodne biblioteke došlo do curenja gasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 7°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana