Unutrašnja kontrola uhapsila policajce – priznali krivicu Tanjug

HronikaHronika Pocetna 04. 12. 2017. 15:45:32

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a uhapsili su tri policijska službenika iz Barajeva koji se sumnjiče da su bez prethodno obavljene terenske provere omogućili prijavu prebivalištima u Beogradu osobama sa Kosovo i Metohije iako za to nisu ispunjavale uslove.

mup72011072014.jpg

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhpašeni su S.P. (29), G.Ð. (27) i D.L. (37), navodi se u saospstenju MUP-a i dodaje da su oni već sa nadležim tužilaštvom zaključili sporazum o priznanju krivice.

Policija navodi da je D.L, kao rukovodilac smene u Policijskoj stanici, podsterako policijske službenike G.Ð. i S.P. da ne obave terensku proveru za lica sa područja KIM koja su podnela zahtev za prijavu prebivališta na adresu stana u vlasništvu osumnjičenog D.L.

D.L. je G.Ð i S.P uz patrolni nalog, uručio i zahtev za vršenje terenske provere, a usmeno im rekao da proveru ne obavljaju, jer lica žive kod njega.

Policijski službenici G.Ð i S.P. sačinili su službene beleške o terenskim proverama kao da su ih stvarno izvršili i uz nalog za izvršenje službenog zadatka, predali grupi za upravne poslove Policijske stanice Barajevo na osnovu kojih je odobreno prijavljivanje prebivališta licima sa područja KIM, iako nisu bili ispunjeni uslovi za prijavu prebivališta shodno Uredbi Vlade Republike Srbije.

Postoje osnovi sumnje da lica koja su podnela zahtev za prijavu prebivališta nisu nikada živela u stanu D. L, već da im je prebivalište bilo potrebno radi dobijanja biometrijskih dokumenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 17°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana