Umetnici iz Kine nastupaju u Beogradu Tanjug

KulturaKultura Pocetna 21. 03. 2018. 21:32:10

Koncertom pod nazivom „Prolećni susret“ dirigent i kompoztor Džin Fu predstaviće beogradskoj publici repertoar klasične koncertne literature u izvođenju primadone Vanže Žang, svetski poznate sopraniskinje, baritona Džongtao Lia i Kamernog IPOC orkestrom 23. marta u Koncertnoj sali Beogradske filharmonije, najavili su organizatori na današnjoj konfererenciji za novinare.

kolarac72022072014

 

Osim vrhunskih umetnika iz Kine pred beogradskom publikom naći će se i mlada talentovana sopranistkinja iz Beograda Marija Jelić i bariton Milan Mladenov.

Na koncertu će biti izvedena kompozicije kineskih i evropskih kompozitora Liu Tišeana, Mao Juana, Mou Chinga, Mocarta, Pučinija, Verdija, Belinija, Rosinija i Dvoržaka.

Koncert će biti otvoren kompozicijom „Igra naroda Jao“ kineskog kompozitora Liu Tišeana i Mao Juana, koju će publika u Srbiji čuti premijerno.

Ovo delo izvedeno u najvećim svetskim dvoranama u Njujorku, Beču , Berlinu…

Dirigentkinja i Džin Fu napomenula je da je moto koncerta izveden iz nacionalne strategije Kine.

„Mi ćemo nastupiti pod geslom “Jedan pojas jedan put“. Na tom putu su uveliko organizatori koncerta “Prolećni susret“. To je deo strategije usaglašavanja kulturne saradnje Kine i Srbije“, kazala je Džin Fu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana