Posle 25 godina kanalizacija u naselju Braće Marić u Krnjači Studio B

BeogradBeograd Pocetna 01. 03. 2017. 13:13:42

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Branislav Petrović potpisali su sa predstavnicima izvođača radova Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacije u naselju Krnjača čija je vrednost 40 miliona dinara.

cevivodovodkanalizacijagrejanje03122015.jpg

„Mislim da je ovo veliki dan za opštinu Palilula i grad Beograd, jer posle 25 godina obećanja raznih vlasti, političara i lidera, što lokalnih, što gradskih, konačno smo dočekali da u rukama imamo ugovor koji garantuje i obezbediće u ovoj godini početak projektovanja i izgradnje kanalizacione mreže u naselju Braće Marić u Krnjači“, rekao je   predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić danas posle potpisivanja ugovora u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

Ugovor vrednosti od četrdeset miliona dinara za projektovanje i izgradnju kanalizacione mreže u naselju Braće Marić u Krnjači potpisali su direktor  Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda Branislav Petrović i predstavnik izvođača radova „Mašinokop“ Šabac Vukosav Popović.

Jovičić je naglasio da će višedecenijski problem biti rešen zahvaljujući odgovornom odnosu prema građanima i njihovim problemima.

„Odgovornom politikom uštedeli smo novac i investirali ga i investiraćemo ga u stvari koje čine život naših sugrađana, pre svega na teritoriji opštine Palilula, koji će početi da rešavaju višedecenijski problem, a to je nedostatak kanalizacione mreže u 21. veku, što mislim da je nedopustivo“, istakao je predsednik Opštine.

On je najavio da će ove godine biti raspisan još jedan tender koji će omogućiti da se mreža nastavi i u drugim delovima leve obale Dunava, da i ostala naselja dobiju mogućnost priključka na kanalizacionu mrežu u godinama koje su ispred nas.

„Ovaj posao se neće završiti u narednih nekoliko meseci, da to odmah saopštimo građanima, ali početak je zagarantovan. Mi ćemo krenuti u izgradnju, tačnije u projektovanje izgradnje crpne stanice  2 tokom ove i sledeće godine, što će omogućiti da privežemo kanalizacionu mrežu i u ostalim naseljima na levoj obali Dunava. Mislim da ćemo u narednim godinama kompletno završiti ovu kanalizacionu mrežu, tako da će građani zasigurno dobiti elementarne uslove za život, a to je postojanje kanalizacije“, rekao je Jovičić.

Paralelno sa ovim projektom zahvaljujući Beogradskom vodovodu i kanalizaciji kreće se i u rekonstrukciju starih vodovodnih, dotrajalih azbestnih cevi, čija je zamena u naselju Braće Marić u Krnjači već otpočela,  izjavio je predsednik Opštine i dodao:

„Kao što vidite dinamika radova i u izgradnji kanalizacione mreže, a i u rekonstrukciji vodovodnih cevi je u toku. Radimo punom parom i tražimo podršku i strpljenje građana da ovaj posao privedemo kraju“, istakao je Jovičić i zahvalio timu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, Beogradskom vodovodu i kanalizaciji i svima koji su učestvovali u ovom projektu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 13°C

Sumaglica

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana