Projekat „Petarde nisu igračke” u OŠ „Majka Jugovića”

BeogradBeograd Pocetna 04. 12. 2017. 14:46:31

Savet za bezbednost GO Zemun u saradnji sa Policijskom stanicom „Zemun”, Vatrogasno-spasilačkom jedinicom „Zemun” i DZ „Zemun” realizuje projekat „Petarde nisu igračke” u zemunskim osnovnim školama tokom decembra, uz podršku partnera – Misije OEBS u Srbiji i banke Societe General.

skola-042016

Ovaj projekat sutra u 11 časova realizovaće se u Osnovnoj školi „Majka Jugovića” (Gradski park 9).

Svake godine, tokom pripreme za proslavu Nove godine pojavljuju se ilegalni i legalni prodavci petardi i drugih pirotehničkih sredstava koje deca kupuju ili nabavljaju,  a zatim ih koriste na nebezbedan način i neretko se povređuju, zadobijajući opekotine i povrede koje dovode do trajnog invaliditeta.

Ovaj projekat je osmišljen da bi decu uzrasta nižih razreda osnovnih škola upoznao sa posledicama korišćenja pre svega petardi i na taj način ih zaštitio od svih neželjenih pojava.

U okviru školskog časa, uz video-materijal, policijski službenik, vatrogasac i pedijatar, svako iz svoje nadležnosti, pojašnjavaće deci posledice koje mogu nastati od korišćenja petardi – povrede, požar i zakonske posledice. Kao sastavni deo projekta osmišljeni su štampani materijali i magneti koji savetima štite decu od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Oblačno

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana