U nedelju besplatni pregledi širom Srbije Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 23. 05. 2019. 13:36:54

U nedelju, 26. maja, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, građani će moći da provere svoje zdravlje u okviru nastavka akcije besplatnih preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Beograd, 25. marta 2018 - Pacijenti cekaju na pregled na Dermatoveneroloskoj klinici. U okviru sedme akcije besplatnih preventivnih pregleda  danas je za manje od dva casa na Dermatoveneroloskoj klinici Klinickog centra u Beogradu pregledano stotinak pacijenata, rekao je direktor KCS profesor Milika Asanin. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

 

Kako navodi, svi građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će od 8 do 16 časova da obave oftalmološke preglede, urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde.

Pored toga, u onim zdravstvenim ustanovama u kojima neće moći da se organizuju navedeni pregledi, građani će moći da obave kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi, a moći će i da razgovaraju sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja i konsultuju se o zdravstvenim tegobama i terapijama.

Besplatni pregledi deo su aktivnosti Ministarstva zdravlja, koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja. U prethodnih 13 dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da obave preventivne preglede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina

Trenutna temperatura 21°C

Grmljavina

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana