U Narodnom muzeju izložba „Skulptura u službi istorije” Beoinfo

KulturaKultura Pocetna 14. 02. 2017. 15:43:26

Povodom obeležavanja Dana državnosti, Narodni muzej u Beogradu u saradnji sa Medija centrom „Odbrana” realizuje izložbu „Skulptura u službi istorije”, koja će biti otvorena u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije od 17. februara u 13 časova do 6. marta.  

muzej-bi

Na izložbi „Skulptura u službi istorije. Dela iz Narodnog muzeja u Beogradu”  biće izložena 34 odabrana ostvarenja znamenitih umetnika počev od Jozefa Klemensa, Enrika Pacija, Joanisa Kososa i Jozefa Kranea, preko čuvenih Petra Ubavkića, Đorđa Jovanovića, Simeona Roksandića, Tome Rosandića, Jana Konjareka Rudolfa Valdeca, Dragomira Arambašića, Jovana Pešića, Paška Vučetića, zaključno sa Ivanom Meštrovićem.

Postavka, čiji je autor muzejski savetnik Vera Grujić, nudi nam mogućnost za sticanje uvida u društvene, političke i kulturološke preobražaje u Srbiji poslednjih decenija XIX i početka XX veka. Predstave događaja i ličnosti koje su menjale tok istorije, kao i zaslužnih savremenika, uticale su na formiranje sistema vrednosti na kojem su vaspitavane generacije zaslužne za razvitak i uzdizanje Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana