U napadu na sufističko svetilište 80 poginulih Tanjug

SvetSvet Pocetna 17. 02. 2017. 13:34:51

Viši zvaničnik pakistanske vlade saopštio je da je broj žrtava od napada Islamske države na sufističko svetilište Lal Šahbaz Kalandar, koji se dogodio u četvrtak, porastao na 80, prenosi AP.

molitva-za-poginnule-u-sufii-hramu-pakistan--ap-photo

Komesar policije u Hiderabadu, najvećem gradu u blizini grada Sehvana gde je napad izvršen, saopštio je da je 250 ljudi povređeno u eksploziji.

Policija je morala da se izbori sa protestima, bacajući suzavac i batinjajući demonstrante koji su se okupili u gradu gde je juče izvršen napad na sufističko svetilište.

Demonstranti su zahtevali pravdu za žrtve i bolje mere bezbednosti, a tokom protesta su zapalili automobil pre nego što je policija intervenisala.

Premijer Pakistana Navaz Šarif posetio je i razgovarao sa nekim od žrtava dok su protesti trajali.

Pakistanski zvaničnici saopštili su da je najmanje 39 ekstremista ubijeno u operacijama pakistanskih bezbednosnih snaga koje su pokrenute širom zemlje neposredno nakon napada bombaša samoubice na svetilište.

Ovaj napad najveći je u nizu bombaških napada izvršenih u Pakistanu ove nedelje, u trenutku kada pakistanski talibani i drugi radikalni islamistički esktremisti prete novom ofanzivom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 22°C

Slaba kiša

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana