U mitrovački KBC biće uloženo 10 miliona evra Tanjug, Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 09. 09. 2018. 11:38:07

U obnovu KBC-a u Kosovskoj Mitrovici biće uloženo 10 miliona evra, radovi će početi vrlo brzo, najavio predsednik Vučić i uručio Kliničkim centrima u Mitrovici i Gračanici vrednu opremu i vozila. U toku izgradnja naselja „Sunčana dolina“ kod Zvečana u kojem će živeti povratničke porodice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je jutros posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica. Tom prilikom najavio je da će u građevinsku obnovu i rekonstrukciju objekata biti uloženo 10 miliona evra i da će radovi vrlo brzo početi.

Predsednik Srbije je uručio vrednu opremu i vozila za KBC Mitrovica i KBC Gračanica: dva potpuno opremljena saniteta, moderan ultrazvuk za KBC Gračanicu, zatim za KBC Mitrovicu operacioni sto za ginekološku salu, transportni inkubator, veći i manji doboš za sterilizaciju, kao i materijal za operacionu salu i drugu opremu.

Vrednost donacije, bez vozila, iznosi 98. 000 evra.

Vučić je rekao da je četvrti put u poseti ovom KBC i još jednom zahvalio zdravstvenim radnicima što čuvaju tu zdravstvenu ustanovu koja je jedna od najvažnijih na KiM.

On je rekao da će u toj ustanovi biti izgrađen i hirurški blok u vrednosti od 5,5 miliona evra. „Zato ova bolnica mora da izlgeda još bolje i modernije. Uradićemo taj hiruirški blok za koji nam je potreno 5,5 miliona evra, izgradićemo, obnovićemo i rekonstruisati sve zgrade u okviru KBC i spremni smo kao država da uložimo samo ovde u Kosovskoj Mitrovici 10 miliona evra kako bi ova bolnica bila primer kako treba da izgleda moderno i savremeno opremljeno mesto za negu i lecenje ljudi“, rekao je Vučić.

On je naglasio da će bolnica biti na ponos građanima i zahvalio zdravstvenim radnicima što nisu napuštali Kosovsku Mitrovicu.

Najavio je da će do nove godine biti zaposleno još deset ljudi i izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti zaposlen i trocifren broj zdravstrvenih radnika, ali da očekuje da zbog toga još više podignu nivo zdravstvene usluge pošto će imati i najmoderniju opremu.

U KBC Gračanicu će biti uloženo do dva miliona evra, a to će država obezbediti kao pomoć, dodao je Vučić

Napomenuo je da je predsednik opštine sinoć tražio pomoć od 1,8 miliona evra, kao i da će sredstva biti iskorišćena za obnovu kapaciteta i objekata i nabavku moderne opreme.

„Taj centar koristi veliki broj Srba sa Kosova, kosovskog pomoravlja i iz Sirinićke Župe“.

Vučić je rekao da Srbija danas može mnogo više da pomogne nego što je to ranije bio slučaj i da obećanih 10 miliona evra za KBC Mitrovica može da se isplati za jedan dan.kosovo-suncanadolina-tanj

 

Vučić u Sunčanoj dolini: Moramo kao nacija da opstanemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas povratničko naselje u izgradnji “Sunčana dolina” koje će biti useljeno do Vidovdana sledeće godine i poručio da Srbija ulaže ogoman novac na KiM za opstanak srpskog naroda.

“Moramo da preživimo. Moramo da imamo narod, da sačuvamo naciju, ali valjda je sve što uništava naš narod postalo popularno. Ja u tome da učestvujem ne mogu”, rekao je Vučić u razgovoru sa direktorom projekta Sunčana dolina Slobodanom Mihajlovićem i rukovodstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vučić je istakao da je veoma srećan i zadovoljan zbog izgradnje naselja u kojem će živeti 335 porodica.

“Živeće u ovim prelepim kućama. Sve drugo će im biti obezbeđeno. Ostala je još jedna tranša Vladi Srbije da plati i biće uloženo gotovo 25 miliona evra. Ogroman novac ulažemo na KiM, za opstanak našeg naroda. Kada izračunate, vidite da su to desetine i desetine miliona evra”, rekao je Vučić novinarima.

Navodeći da bi kuće trebalo da budu useljene do Vidovdana iduće godine, Vučić je rekao da radovi moraju da se ubrzaju, ali i da je svakako dobra vest za ljude koji su ostali bez krova nad glavom da će uskoro pronaći novi dom.

“Imaće i podno grejanje, kuće će biti energetski efikasne. Verujem da će naš narod da bude zadovoljan”, rekao je Vučić i objasnio da se grade prizemne i jednospratne kuće zbog analiza koje, između ostalog, pokazuju da se veći broj dece rađa u takvim objektima nego u soliterima.

Želimo još dece, jer bez toga nema opstanka, poručio je predsednik.

https://youtu.be/bj-D9ZUyiaQ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana