U interesu Srbije i Kirgistana jačanje bilateralnih odnosa Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 05. 12. 2017. 17:31:44

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kirgistana Erlanom Abdildajevom da je u interesu dve države jačanje bilateralnih odnosa i proširenje saradnje na svim nivoima, naročito u oblasti energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

brnabic

Brnabić je istakla da je današnjim potpisivanjem Sporazuma o ukidanju viza učinjen važan korak u produbljenju odnosa dve države, ali da je neophodno uspostaviti redovan dijalog na visokom nivou, kako bi se utvrdile sve moguće oblasti saradnje u obostranom interesu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sastanku je zaključeno da postoji prostor za razvijanje trgovinskih odnosa u cilju povećanja robne razmene i investicija, a razmatrana je i saradnja u okviru Evroazijske unije.

Dve vlade će, sa svojim resornim ministarstvima, u budućnosti intenzivnije raditi kako bi se stvorili povoljniji uslovi za poslovanje kompanija i poslovnih ljudi sa obe strane, rečeno je na sastanku.

Premijerka Brnabić i ministar Abdildajev razgovarali su i o mogućoj saradnji u oblasti kulture i obrazovanja, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana