U centru Beograda policija pronašla palice, maske, rukavice… Informer, Alo, Tanjug

HronikaHronika Pocetna 13. 04. 2019. 10:42:19

Policija je jutros na tri lokacije u Beogradu pronašla sakrivene drvene palice, obavila uviđaj i pokrenula istragu, potvrđeno u MUP-u.

palice-informer-

foto Informer

Palice su pronađene u dvorištu Osnovne škole „Drinka Pavlović“, u torbi, zatim u kontejneru kod crkve Svetog Marka i u jednoj ulici na Vračaru.

Prema saznanjima Informera, plan je bio da jedna grupa, koja je angažovana od strane Saveza za Srbiju, ovim palicama napadne učesnike protesta kako bi se prikazali kao žrtve i kako bi se izazvali neredi i sukobi na ulici.

Pored drvenih palica u torbi su pronađene hirurške rukavice i maske koje je trebalo da posluže u skrivanju otisaka i identiteta napadača.

Vučić: Brinu me motke pronađene u školi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog motki koje su pronađene u Osnovnoj školi u Beogradu i rekao da je trebalo, po dojavi, da poslužze za napad na ljude iz SzS kako bi onda mogli da kažu da su to uradili „režimski batinaši“.

„Brinu me motke pronađene u OŠ Drinka Pavlović. To nisu motke koje su bile namenjene da tuku nekog od nas. Policija ih je otkrila po dojavi. Čekam dodatne informacije“, rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Kaže da je očigledno da je, prema dojavi, trebalo da služe za napad na neke ljude iz Saveza za Srbiju da bi se reklo kako su to radili režimski batinaši kako bi ponovo mogli da otvore priču kako njih neko ugrožava i da su oni žrtve“.

„To je sve vreme ta priča koju su pokušavali da glume“, kazao je Vučić i izrazio uverenje da građani to razumeju.

Predsednik je naveo su zato pozvani ljude na skup 19. aprila kako bi pokazali svima da nam te stvari nisu potrebne.

One Response to “U centru Beograda policija pronašla palice, maske, rukavice…”

  1. gej kaže:

    Clanak ste promenili. Prvo ste pisali da je opozicija postavile palice i kamenje. A sta je ovo sad…neko DRUGI PODMETNUO aaaa ali nije opozicija ili sta…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana