Turneja Slobodne Zone u preko 40 gradova Srbije

KulturaKultura Pocetna 13. 04. 2017. 18:46:12

Filmski festival Slobodna Zona ovog proleća kreće na svoju 11. Turneju u preko 40 gradova i mesta širom Srbije sa osam najboljih filmova sa 12. izdanja Slobodne Zone održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

ILustracija-kultura-filmoto

Predvodnik ovogodišnjeg repertoara Turneje je film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je film “Neruda” Pabla Laraina u kom Gael Garsija Bernal igra ulogu policijskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu. Drugi film, pobednik 66. filmskog festivala u Berlinu, italijanski dokumentarac “Požar na moru” Đanfranka Rozija otkriva ljudsku stranu akuelnog problema migranata.

Treći film koji će biti prikazan na Turneji Slobodne Zone je najnoviji  film legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet, njegovom nesagledivom uticaju i posledicama – “Čujte i počujte”. Naročito dobar prijem beogradske publike na Slobodnoj Zoni imao je film “Beskrajna poezija”, o mladosti kultnog filmskog autora Alehandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života, i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima.

Za višestruko nagrađivani dokumentarac “Pod suncem” Vitalija Manskog na festivalu se tražila karta više, a tu je i film “Dok otvaram oči” o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu. “Ljubavnici i despot” je uzbudljivi dokumentarac o dvoje najvećih korejskih dramskih umetnika, a publika će gledati i  romantičnu komediju o čoveku koji se pravi da ne ume da pliva da bi ga spasila žena koju voli, film “Efekat vode”.

Misija “Turneje Slobodne zone” jeste da decentralizacijom kulture najširoj publici u manjim gradovima i mestima u kojima bioskopi ne postoje, a kulturna dešavanja su retkost, ponudi na uvid, bogat festivalski filmski program.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana