Tržni centar u Rajićevoj otvara se 14. septembra Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 05. 09. 2017. 20:03:42

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će veliki tržni centar na kraju Knez Mihajlove, u Rajićevoj ulici biti otvoren 14. septembra, a istog dana će biti otvoren i tržni centar u Lazarevcu – Stop šop.

gradiliste-mali

„Sve što smo pokrenuli sve smo uradili, u Beogradu nikada više gradilišta nije bilo i nikada nije bilo više zaposlenih u Beogradu“, rekao je Mali gostijući na televiziji Pink.

Prema njegovim rečima, statistika je pokazala da je u junu bilo samo 92.000 nezaposlenih u Beogradu, što nije bio slučaj u poslednjih 10 godina.

„To pokazuje koliko je opravdano da se borite za svako gradilište, za svako novog zaposlenog i svaku novu investitciju“, naglasio je gradonačelnik.

Međutim, kako je naveo, loše i dobra stvar je što građevinska industrija više nema slobodnih radnika.

Ovrćići se na rekonstrukciju velikog broja ulica u Beogradu, gradonačelnik je naveo da to mora da se uradi i da će svi radovi koji su u toku biti gotovi u narednih measec ili dva.“Bićemo srećni kada majstorima video leđa, ali na kraju će naš grad da bude mnogo lepši“, rekao je on i ukazao da je Bulevar oslobođenja je bio potpuno ruiniran i u velikim rupama“Na njemu se nije radilo 20 godina, na Slaviji ništa nije rađeno 20 godina, na Brankovom mostu nije rađeno 40 godina ništa. Ako nastavimo iz godine u godinu da sređujemo naše bulevare, ulice, mostove da gradimo neke nove Beograd će biti rame uz rame sa velikim svetskim metorpolama“, smatra gradonačelnik.On je istakao da je grad već krenuo u taj ciklus i da se tu neće stati, te da ćemo sledeće godine imati nove investicije, i da će se raditi još više.

On je apelovao na Beograđane za malo strpljenja navodeć da će za mesec – dva dana radovi biti gotovi.

 

Prva useljenja u Beograd na vodi u aprilu 2018.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da radovi na prve dve stambene kule Beograda na vodi u završnoj fazi i da se prva useljenja očekuju u aprilu naredne godine.Mali je gostujući na televiziji Pink demantovao pisanje pojedinih medija da je projekat Beograd na vodi „stopiran, da se Arapi povlače, da nema više novca, da su radovi obustavljeni, da će doći Kinezi i preuzeti projekat…, ističući da su to sve laži.

Gradonačelnik je ukazao da oko 700 radnika radi na projektu i da će na prve dve kule do oktobra biti gotova fasada.“Zidarski radovi su u toku i u aprilu očekujemo da se usele prvi stanari u te dve zgrade. Iza toga se grade još dve stambene kule, već je temeljna ploča gotova. Za veliki tržni centar gotovi su šipovi i kreće temeljna ploča da se gradi ovog meseca. Za veliku kula Beograd šipovi će biti gotovi do kraja ovog meseca, a u oktobru ili novembru kreće da se radi temeljna ploča“, precizirao je gradonačelnik.

On je podsetio da je pre par nedelja otvorio kaskadne terase na Savskoj promenadi da bi građani Beograda mogli da dođu skoro do obale i kako bi se Beograd zaista „vratio“ na obale dve reke.

Prema njegovim rečima, Beograd će sa Beogradom na vodi imati lepši deo grada nego što Moskva što ima „Moskvu citi“ koji je, kako je naveo, najlepši i najmoderniji deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana