Održana trka beba „123 puzi sad“ na Voždovcu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 10. 2017. 15:57:12

U Tržnom centru Stadion na Voždovcu održana je prva trka beba pod imenom „123 puzi sad“. Mreža organizacija za decu Srbije u saradnji sa UNICEF-om inicijatori su ovog događaja koji je imao i humanitarni karakter.

trka-beba

 

Trka beba puzalica „123 puzi sada “ održana je, 15. oktobra, na Međunarodni dan pešačenja, u porodičnomTržnom centru Stadion na Voždovcu, koji je prvi u Srbiji otvorio parking mesta za porodice i kutak za mame i bebe.

Jedina trka koja se prelazi četvoronoške, puzeći, predstavljala je pravu zabavu za celu porodicu. U celom svetu se organizuju trke beba puzalica, takozvane„puzijade“ ali „123 puziSADA“ je jedinstvena i prva trka donatorskog karaktera sa višim ciljem od same zabave. U veseloj atmosferi mame i tate mamile su bebe mobilnim telefonima i raznim igračkama. Centar za kreativni i održivi razvoj „Misturafina“ organizovao je trku u cilju podizanju svesti i uključivanja majki u akciju doniranjaMreži organizacija za decu Srbije.

Bebe, mame i tate su se prvo raspevale uz hor Dečijeg kulturnog centra sa dirigentom Snežanom Despotović (RTS), koji je otvorio ovu veselu manifestaciju, a potom su se i zagrejali uz fitnes instruktora iz „NONSTOP teretane“, jedine u Srbiji radi 24h i promoviše koncept vežbanja majki i dece. Pobednici su bili Vasilije, Minja i još jedan Vasilije, ali su nagrade od donatirskih partnera iz Kluba prijatelja svoj deci dodelili Bambi, Pollino i TC Stadion.

Trka je održana zbog dece i „Različka“, prve srpske maskoteMreže organizacija za decu Srbije (MODS) te je donatorskog tipa radi prikupljanja sredstava za nastavak proizvodnje ove igračke, koja simbolizuje prava deteta i misiju preko 80 organizacija članica koje se u Srbiji bore za unapređenje položaja i poboljšanje kvaliteta života dece u Srbiji čiji su trud prepoznale nekolicine porodica koje su donirale i zauzvrat dobile svog, jedinstvenog Različka.

“Majka sam troje dece, i uvek se rado odazivam donatorskim akcijama koje za cilj imaju poboljšanje života dece u Srbiji. Izuzetna mi je čast što sam pored dobre zabave uspela i da doprinesem razvoju maskote „Različak“ i MODS-a“ rekla je Melanie Kovačević, čiji je sin Sergej bio među najveselijim i najbržim bebama puzalicama. U prijatnoj atmosferi mame i tate istakli su da će nastojati da i u budućnosti podrškom Mreži omoguće bolju budućnost za svu decu u Srbiji.

Misija MODS-a je i smanjenje siromaštva dece, dostupno kvalitetno formalno i neformalno obrazovanje, kvalitetna zaštita, bezbedno odrastanje i zaštita od zlostavljanja, zanemarivanja, iskorišćavanja i nasilja, kao i adekvatnije planiranje i transparentnije trošenje budžeta za decu, za stvaranje i razvijanje inkluzivnog društva.

One Response to “Održana trka beba „123 puzi sad“ na Voždovcu”

  1. Fitway kaže:

    Hvala, autoru vrlo zanimljiv članak, podelio informaciju na svom Facebook profilu I mojim pratiocima se dopalo.
    Vrlo jednostavan i jasan način izloženja informacije.
    Nastavi u istom duhu!. Moj blog – blog.fitway.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 7°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana