Tribina „Više od razgovora“ – gost Zoran Vujović

KulturaKultura Pocetna 14. 05. 2018. 11:38:15

U Galeriji 73 gost majske tribine „Više od razgovora“ je Zoran Vujović, autor jedne od najnagrađivanijih monografija „Deca srebrne emulzije“, ovenčane nagradom ULUPUDS-a i nagradom „Zaharije Orfelin“.

Vujke

To je priča jednog čoveka koji je bio deo rađanja nove urbane kulture Beograda tokom osamdesetih. Zoran Vujović je sve snimao foto-aparatom i prvi put će govoriti šta je sve tada video na beogradskom asfaltu.

Epoha novog talasa nije bila samo muzika već i način života ljudi koji su u to vreme šetali beogradskim ulicama, odlazili na koncerte, provodili večeri na Akademiji ili na čuvenim kućnim žurkama i na kraju postali legende asfalta. Mnogi od njih bili bi zauvek zaboravljeni da nije bilo fotografa, koji su imali samo jedan zadatak: da na filmu zaustave trenutak kada je život postao umetnost. A jedan od njih je upravo Zoran Vujović Vuja.

U knjizi su sabrane fotografije na kojima su, uz kultne bendove kao što su Partibrejkersi, EKV, Električni orgazam, Haustor, Azra, Figure ili Kandinski, ovekovečeni između ostalih i čuveni Pera Ložač, Đole Trip, Dragan Lubarda, Sonja Savić, Džoni Racković, Biljana Trifunović Bezideja, Satan Panonski, Fleka, Tanja Haj, Aleksandra Ilić Aki, Slobodan Nedeljković Žonki. Sve njih prate priče koje je Zoran Vujović čuo i sa čitaocima ih podelio u ovoj knjizi.

Galerija 73, utorak, 15. maj u 19:00 časova.

Razgovor vodi kooautor Petar Jončić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 24°C
Min: 13°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana