Tradicionalno okupljanje dece na pijaci u srcu Zemuna

BeogradBeograd Pocetna 22. 09. 2018. 17:11:49

Dečija pijaca na Omladinskom trgu pijace „Zemun” održana je u organizaciji JKP „Gradske pijace” i GO Zemun, u okviru manifestacije „Dani evropske baštine”, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Evropska godina kulturnog nasleđa – umetnost deljenja”.

Zemun - Pokrivanje

Izvršni direktor JKP „Gradske pijace” Predrag Jeremić je istakao da je Dečija pijaca danas bila najveselije mesto porodičnog okupljanja.

– Veliki broj učesnika i posetilaca manifestacije, dokazuje da je ova manifestacija postala tradicionalna i da ćemo nastaviti da je održavamo i u narednom periodu, jer dečiji osmeh, kreativnost, radost i talenat, zaslužuju veliku pažnju i podršku. Zdrava ishrana kod dece utiče na razvoj i sve aspekte odrastastanja, a oni već sada znaju da se upravo takva hrana prodaje na beogradskim pijacama gde rado dolaze sa svojim roditeljima – kazao je Jeremić.

Pijačne tezge na pijaci „Zemun” danas su bile rezervisane za decu predškolskih ustanova i učenike osnovnih škola koji su se na kreativan način predstavili kroz   različite programe i sadržaje. Pored scensko-zabavnog programa, organizovane su edukativne radionice, izložbe, sportske aktivnosti  i revije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana