TOB na 24. Međunarodnom sajmu turizma u Solunu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 13. 11. 2018. 16:12:08

Turistička organizacija Beograda nastupila je na najprestižnijem sajmu turizma u Grčkoj „Philoxenia 2018” od 8. do 11. novembra, pod čijim okriljem su učestvovali i predstavnici opština Savski venac i Čukarica, privrednih komora Srbije i Beograda, turističkih organizacija Srbije, Vojvodine i Niša, kao i hotela i turističkih agencija iz Srbije.

tob-sajam-turizma-grcka-bi

foto Beoinfo

U okviru sajma održan je prvi grčko-srpski turistički forum, koji je okupio izuzetno veliki broj srpskih i grčkih privrednika. Tokom skupa održani su „B2B” sastanci i paneli, a potpisivan je i Memorandum o saradnji između Turističke organizacije Savki venac i Grčko-srpske privredne komore severne Grčke.

Povodom 100 godina proboja Solunskog fronta, delegacija Turističke organizacije Beograda organizovala je posetu srpskom vojničkom groblju radi polaganja venca palim borcima u Prvom svetskom ratu na Zejtinliku.

Štand Beograda imao je veliki broj posetilaca, koji su bili veoma zainteresovani za aktuelne vikend programe, doček Nove godine, kulturne i sportske događaje, poslovni turizam i ekskurzije.

Od početka godine, turisti iz Grčke su na petom mestu po brojnosti, sa daljom tendencijom rasta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana