Smiljana Popov

Smiljana Popov

Smiljana Popov, autorka i urednica emisije "Beograd za početnike" TV Studio B od 2014. godine. Predlogom Sekretarijata za obrazovanje, ovu emisiju na časovima istorije gledaju beogradski osnovci i srednjoškolci.

Prva novinarska slova počela je da sriče 2007. godine kao saradnik Dragane Ćosić u kultnoj emisiji Studija B "Beograd noću". Radila je kao novinar reporter informativne redakcije, kao član dokumentarne redakcije "Tri tačke", kao novinar, kolumnista i urednik Smedia portala, bila saradnik Novog magazina.

Kao rediteljka i scenarista "Beograda za početnike" sa svoja dva dokumentarna filma "U potrazi za antičkim El Doradom" i "Igra prestola; srpski viteški kod" učestvovala na Međunarodnoj smotri arheološlog filma 2018., posle čega je emisija "Beograd za početnike" krenula na turneju po muzejima širom Srbije.

Smiljana je kao vatrena zagovornica usvajanja životinja autorka više priča objavljenih u antologijama profesora Ratka Božovića "Šapa u ruci" i "Sjaj u očima". Pasionirana lobistkinja urbanog biciklizma, veruje da bicikl kao prevozno, a ne samo rekreativno sredstvo, može spasiti svet, tj. moderne megalopolise - od zagađenja.

Studirala je svetsku književnost na Filološkom fakultetu, završila baletsku školu "Lujo Davičo", a u emisiji "Beograd za početnike" pronašla je i pravu meru "primenjene književnosti", kako je govorio Duško Radović.

Opsednuta je misijom da novinarstvo i u 21. veku MOŽE&MORA da pobuđuje na Humanost.


Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana