Maja Živanović

Maja Živanović

Maja Živanović rođena je 1975. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Upisala je Filozofski fakultet u Beogradu, odsek Istorija umetnosti, gde je stigla do statusa apsolventa.

Od 1995. do 1997. godine bila je honorarni saradnik u redakciji kulture na RTV "Politici" i istovremeno pisala tekstove za nedeljnik "Svedok".

Na RTV Studiju B radi od 1997. godine, najpre u redakciji kulture. Osim redovnih novinarskih priloga, pet godina, do 2002, pripremala je i vodila i autorsku emisiju posvećenu likovnoj umetnosti "Portret umetnika". U međuvremenu, godinu dana bila je i voditelj jutarnjeg programa TV Studio B.

Uporedo s radom na Studiju B, gde je u stalnom radnom odnosu od 2000, bila je od 2003. do 2005. autor nedeljnog kulturnog magazina "Ram grada", koji se emitovao na TV "Stankomu".

Posle dva porodiljska odsustva, 2011. nastavila je rad na Studiju B, u informativnoj redakciji, kao urednik i prezenter (kratkih) vesti. Od septembra 2014. godine vodi i uređuje emisiju "Skica", koja se, pre svega, bavi likovnom umetnošću, izložbama i pričama iz ateljea, ali i pozorišnim i muzičkim događajima u gradu.
Od novembra 2014. na mestu novinara-urednika redakcije kulture televiyije i radija Studija B

Govori engleski jezik, a francuskim i ruskim služi se na nivou osnovne komunikacije.


Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 33°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana