Jelena Gajšek

Jelena Gajšek

Jelena Gajšek, autorka i voditeljka modnog magazina „Stil“.

Uporedo s modnom emisijom na početku karijere, radila je i u spoljno političkoj redakciji naše televizije, a tokom NATO bombardovanja i kao direktni prevodilac inostranog programa.

Prve novinarske korake načinila je u pisanim medijima, u Dnevnom telegrafu, časopisima Jefimija, Evropljanin, DT magazin.

Završila je Petu beogradsku gimnaziju, a uporedo s radom na TV Studio B i Fakultet političkih nauka, odsek žurnalistika. Kao jedan od ukupno deset stipendista FPN-a, Irexa i BBC-a specijalizirala je novinarstvo u elektronskim medijima, sa inostranim profesorima na engleskom jeziku i time stekla međunarodnu novinarsku diplomu. Magistarske studije završila je na FPN-u, na smeru Teorija kulture, a tema teze “Fenomen mode u medijima” čini je jedinim novinarom-modnim magistrom u zemlji.

Jelena Gajšek dobitnik je ULUPUDUS-ove nagrade za doprinos kulturi Srbije kao i međunarodne nagrade za regionalni razvoj mode. Svake godine od nastanka emisije stručni žiri i javnost proglašavali su je jednom od tri najbolja modna autora u zemlji.


Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana