Jelena Petrović

Jelena Petrović

Od 16-te godine voditelj i urednik omladinskog programa Radio Požarevca "Mladi imaju reč", potom spiker i novinar u informativnoj redakciji, dopisnik "Omladinskih novina", glasila omladine SFRJ, a posle apsolviranja na FPN i radnog odnosa u Radio Požarevcu dolazi 1992. godine u NTV Studio B. U isto vreme prolazi i na audiciji Radio Beograda za spikere-voditelje, u klasi Jelene Glišić, ali ostaje verna Studiju B.

Od voditelja raznih radio emisija, novinara u desku radio i tv Studio B , 1993. godine uređuje i vodi prvu TV emisiju "Klub STB", a potom i subotnje izdanje "Beogradske razglednice".
Sledi prva autorska emisija " Ravnoteža" (2002.godine), koja je imala i TV i radio izdanje i koja se bavila zdravstvenom tematikom, zatim razne radio forme emisija sa tematikom iz oblasti psihologije i socioloških fenomena.
Od 1. marta 2007. godine uređuje i vodi drugu autorsku emisiju BEOGRAD ZDRAV GRAD. Emisija je dobila mnogo nagrada i priznanja, a najznačajnije su Priznanje za inicijativu da se zdravstveno vaspitanje uvede u osnovne škole i PRVA NAGRADA, na javnom konkursu Projekta za HIV/AIDS Ministarstva zdravlja Srbije, koja je emisiju "Beograd, zdrav grad" definisala kao NAJBOLJU EMISIJU U SRBIJI, u kategoriji emisija koje promovišu javno zdravlje.

Učestvovala je u raznim projektima, na implementaciji vrednosti javnog zdravlja. Najznačajniji su : Projekat za HIV/AIDS , Projekat za prevenciju zloupotreba psihoaktivnih supstanci, Projekat za uvođenje zdravstvenog vaspitanja u škole.

Posle 22 godine rada u RTV Studio B ima status urednika emisije, udata je, majka jedne Sofije.


Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Petak
Pljusak

Max: 22°C
Min: 20°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana