Težak udes u centru Beograda, 16 povređeno Studio B,Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 03. 02. 2018. 08:18:08

16 pacijenata zbrinuto je u Urgentnom centru jutros nakon nakon teške saobraćajne nesreće u centru Beograda, od kojih je dvoje životno ugroženo, izjavila Šef ambulante za reanimaciju Urgentnog centra Marija Milenković. U ulici Kneza Miloša, na raskrsnici kod Londona, rano jutros do nesreće je došlo kada je putnički automobil udario u autobus, koji je potom udario u semafor, te je semafor pao na kamion.

Udes-k.milosa-greb-1

Šef ambulante za reanimaciju Urgentnog centra u Beogradu Marija Milenković je rekla da su dva pacijenta u ambulanti reanimacije, u kojoj se zbrinjavaju životno ugroženi pacijenti. „Oba pacijenta imaju povredu koštano-zglobnog sistema, gornjih i donjih ekstremiteta. Jedan je odmah upućen u operacionu salu sa povredama unutrašnjih organa trbuha, a drugi u jedinicu intenzivnog lečenja“, dodala je ona. Prema njenim rečima, od ostalih 14 pacijenata, koji su pregledani po protokolu za traumu, 13 je pušteno na kućno lečenje, a jedan upućen na Maksilofacijalnu hirurgiju. „Povređeni su starosne dobi od 25 do 60 godina“, zaključila je Milenković.

Do sudara je došlo oko pola šest, kod zgrade „London“, u centru Beograda. Sudarili su se gradski autobus na liniji 74, kamion za dostavu hrene i putnički automobil. Nesreća se dogodila kada je putnički automobil udario u autobus, koji je potom udario u semafor, te je semafor pao na kamion.Udes-k.milosa-greb

 

Gradski menadžer Goran Vesić je posebno zahvalio Hitnoj pomoći koja je na mestu nesreće bila sa pet ekipa, od kojih su četiri bile lekarske, i jedna transportna i koje su na vreme pružile pomoć povređenima. „Odmah pošto je Hitna pomoć završila intervenciju, a policija uviđaj, nadležne gradske službe su izašle na teren, odnosno očišćeno je mesto nesreće i počele sa popravkom oštećene saobraćajne infrastrukture“, istakao je Vesić.

 

udes_beograd-greb

 

 

2 Responses to “Težak udes u centru Beograda, 16 povređeno”

  1. Никола kaže:

    Зашто је аутобус 74 уопште пролазио поред „Лондона“?
    Зар он не треба из Кнеза Милоша да скрене у Немањину, па у Ресавску…

  2. Militza kaže:

    Jezivo.Da li se zna ko je skrivio ovu nesrecu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 8°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana