Terorizam je najveća bezbednosna pretnja na globalnom nivou Tanjug

RegionRegion Pocetna 07. 04. 2017. 17:25:33

Terorizam je najveća bezbednosna pretnja na globalnom nivou, a ključ uspešne borbe mora biti čvrsta i snažna saradnja na nacionalnom i međunarodnom nivou, rekao je danas direktor policije Vladimir Rebić na ministarskoj konferenciji „Oblikovanje naše zajedničke budućnosti“ u Sarajevu.

rebic-direktorpolicije-greb

„Čvrsta saradnja uz blagovremenu razmenu informacija bezbednosnih službi mora biti ključ rada svih Ministarstva unutrašnjih poslova. Moramo kontinuirano da razmenjujemo sva raspoloživa saznanja i da sprovodimo koordinirane aktivnosti u cilju suzbijanja potencijalnih pretnji“, rekao je Rebić.

Rebić je dodao da je Republika Srbija spremna da učestvuje u regionalnim incijativama, poput Inicijativa za međunarodnu policijsku saradnju u oblasti protivterorističkih aktivnosti u okviru koje je od 2011. godine razmenjen veliki broj informacija sa partnerskim službama.

Rebić je istakao da je jedan od najvećih izazova koje postavlja terorizam na našim prostorima, opasnost od povratka naših državljana sa stranih ratišta, naročito iz Sirije i Iraka i njihov potencijalni uticaj na radikalizaciju sugrađana.

Konferenciju u Sarajevu organizovali su Ministarstvo unutrašnjih i spoljnih poslova Republike Austrije i Ministarstvo bezbednosti Bosne i Hercegovine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 27°C
Min: 15°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana