Tatjani Tatić nagrada „Radomir Vučić“ Tanjug

KulturaKultura Pocetna 19. 05. 2017. 17:01:55

Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Tatjana Tatić, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Radomir Vučić“, koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara nacionalnog teatra.

narodnopozoriste05092014.jpg

Tatićeva će 6. juna prvi put nastupiti u ulozi princeze Aurore u baletu Petra Iljiča Čajkovskog „Uspavana lepotica“, a te večeri biće joj dodeljeno i pomenuto priznanje.

Odluku o laureatu, jednoglasno je doneo žiri kojim je predsedavao Konstantin Kostjukov, a članovi su bili Vladimir Logunov i Mila Dragičević.

Žiri je ocenio da je Tatjana Tatić odgovornim, požrtvovanim radom i profesionalnim pristupom ostvarila izuzetan napredak tumačeći solističke uloge u celokupnom klasičnom repertoaru.

„Iako veoma mlada, ostvarila je izuzetan napredak u tehničkom smislu, a posebno se izdvojila individualnim izrazom“, navedeno je u obrazloženju.

Žiri je posebno izdvojio njene nastupe u veoma zahtevnim ulogama: Princeza Florina u baletu „Uspavana lepotica“, Svanilda u baletu „Kopelija“ i Kitri u baletu „Don Kihot“.

Nagrada „Radomir Vučić“ ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan, Bojana Žegarac, Igor Pastor i Teodora Spasić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana