Takmičenje za najbolju žensku preduzetničku inovacionu ideju Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 11. 03. 2019. 13:24:39

Gradski većnik Dragomir Petronijević otvorio je finalno takmičenje za najbolju žensku preduzetničku inovacionu ideju u „Dorćol placu”.

dragomir-bi

foto Beoinfo

On je istakao da se od 106 timova na finalnom takmičenju našlo njih 20, koji će pred eminentnim petočlanim žirijem imati priliku da predstave svoju preduzetničku inovaciju. Prvih pet timova će novčano biti nagrađeno ukupno sa pet miliona dinara.

– U 20 timova imamo dame od 18 do 50 godina, od doktora nauka do studenata. Ovo je novi i jedan od mnogih projekata Grada Beograda i Saveta za zapošljavanje koji su do sada pokrenuti. Od 2014. godine, kada je za iste namene obezbeđeno 25 miliona dinara, danas smo došli do 300 miliona. Direktna komunikacija sa našim sugrađanima upravo nas je i dovela do novih proizvoda – istakao je Petronijević.

On je najavio da će u saradnji sa Kabinetom ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Kancelarijom za mlade Grada Beograda do kraja godine biti organizovano još jedno takmičenje za žene preduzetnice, a sredinom godine već tradicionalno takmičenje za sve zainteresovane preduzetnike.

– Pozivam dame da veruju u sebe i svoje ideje i da zajedno sa nama nastave da razvijaju kreativnu industruju grada Beograda – poručio je Petronijević i zahvalio na podršci Naučno-tehnološkom parku, Kabinetu ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i privatnim kompanijama, posebno onima koji su se vratile u Srbiju i sada dobro posluju.

Prisutnima su se obratili članovi žirija, između ostalih i rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, koja je poručala da je žensko preduzetništvo nedovoljno iskorišćeni resurs naše zemlje. Takođe, i direktorka Naučno-tehnološkog parka u Beogradu Gordana Danilović Grković, koja je dodala da je ta ustanova otvorena za sve ideje i saradnju sa ženskim preduzetnicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno oblačno

Subota
Pljusak

Max: 20°C
Min: 16°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana