Svi povređeni u železničkoj nesreći pušteni kućama Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 12. 01. 2017. 09:20:18

Svi povređeni putnici u sudaru dva voza na pruzi Novi Sad – Sombor, u blizini Novog Sada, zbrinuti su i upućeni kućama, rekao je sinoć dežurni lekar Urgentnbog centra Vojvodine Dragan Vulin.

lekar25092014.jpg

 

On je to izjavio u razgovoru sa direktorima preduzeća „Infrakstruktura“, „Srbijavoz“ i „Srbijakargo“ koji su došli u Urgentni centar Vojvodine kako bi posetili povređene.

U železničkoj nesreći, koja se sinoć dogodila na pruzi Novi Sad – Sombor u blizini Novog Sada, povređeno je ukupno 22 putnika i svi su van životne opasnosti, potvrdio je Tanjugu v. d. generalnog direktora Srbijavoza Jugoslav Jović.

„Informacije su da ima 18 lakše i četvoro teže povređenih putnika. Svi su van životne opasnosti“, precizirao je Jović.

On je naveo da je na lice mesta došla Centralna komisija za vanredne događaje iz Beograda i Operativna komisija iz Novog Sada sa predstavnicima sva tri preduzeća – „Infrakstrukture“, „Srbijavoza“ i „Srbijakarga“.

„Oni su tek počeli sa svojim poslom, a pre svega treba da saslušaju mašinovođu o tome šta se desilo, da uzmu podatke sa brzinomera, da pogledaju oštećenja voznog sredstva i nakon toga će napraviti izveštaj i znaćemo uzrok nesreće i šta se tačno desilo“, rekao je Jović.

Portparol novosadske Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je sinoć Tanjugu da je u tu bolnicu primljeno petoro dece povređenih u sudaru dva voza i da su posle ukazane pomoći puštena kućama.

„Sva deca su zadobila lakše telesne povrede zbrinuta su u Dečijoj bolnici i otpuštena su kućama“, rekao je Vuković.

Od 22 povređenih, među četvoro teže povređenih nije bilo dece.

Dvadeset dve osobe su povređene u sudaru putničkog i teretnog voza, koji se sinoć dogodio u blizini Novog Sada, a među povređenima nema životno ugroženih, rekao je ranije Tanjugu direktor službe novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović.

On je kazao da je među povređenim putnicima četvoro zadobilo teže, a 18 putnika lakše telesne povrede.

„Naša dispečerska služba je u 19.34 sata dobila telefonski poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom preveženi do Glavne železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar“, rekao je Živanović.

Prema njegovim rečima, na Glavnu železničku stanicu odmah po dojavi o nesreći stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povređeni su, kako je istakao, bez problema prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju.

„Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou“, rekao je Živanović.

Kako je Tanjugu rečeno ranije sinoć u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Nesreća se dogodila između železničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana