Svakodnevno raste broj kompanija u projektu Senior kartice Studio B

BeogradBeograd Pocetna 07. 12. 2017. 13:02:37

Do sada je više od 120 000 preuzelo senior karticu, a rok za podizanje je neograničen, rekla je za Studio B gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević .

senior-kartica--bi

Stanisavljević je pozvala najstarije sugrađane da popune prijavnice u opštinama ili na prodajnim mestima Bus plusa ulicama Masarikovoj i Palmira Toljatija.

Ako nisu u mogućnosti da dodju, pozivom na broj 0800 11 00 11 mogu da dobiju karticu na kućnu adresu koja je, dodaje  gradska sekretarka, potpuno besplatna

Ona je napomenula da je gradska vlast u stalnoj komunikaciji sa starijim sugrađanima i da će probati da animira što veći broj banja i turističkih agencija kako bi ta vrsta ponude bila što potpunija.

Takođe, gradska sekretarka je najavila i otvaranje još jednog, 27. po redu, kluba za stare koji će se naliziti u Ulici prote Mateje na Vračaru.

– To će biti najveći klub za stare u Beogradu. Naša želja je bila da svaka opština ima najmanje jedan klub za stare, što smo i ostvarili jer je u protekle tri godine otvoreno šest klubova. Posle toga, sledi otvaranje kluba u Batajnici u opštini Zemun, a u budžetu za 2018. godinu planirano je otvaranje još dva kluba. Na taj način nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom – kazala je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da se sva socijalna davanja iz gradskog budžeta isplaćuju na vreme i da svaki građanin kome je potrebna dodatna materijalna pomoć zna da može da očekuje tu pomoć na vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 11°C

Slaba kiša

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 16°C
Min: 9°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana