Sutra počinje 49. BEMUS, ruski hor „Glinka“ na otvaranju

KulturaKultura Pocetna 10. 10. 2017. 15:37:56

U Beogradu sutra počinju 49.Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), koje će u Kolarčevom narodnom univerzitetu otvoriti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i čuveni ruski hor iz Sankt Peterburga „Glinka“.

Beograd_kroz_vreme_04 - BEMUS

Zbog velikog interesovanja publike, ruski hor „Glinka“ zakazao je i drugi koncert u Beogradu, 12. oktobra u crkvi Svetog Marka, kazala je Nataša Ilić direktorka CEBEF-a u Skupštini grada.

Na konferenciji za medije posvećenoj 49. BEMUS, Ilić je naglasila da je interesovanje publike ogromno za nastup hora Glinka na otvaranju festivala sutra u Kolarcu.

„Odlučili smo se da organizujemo još jedan koncert slavnog hora sa svetskom reputacjiom. Njihov nastup u crkvi Svetog Marka biće besplatan i neće biti mesta za sedenje već će publika moći samo da stoji“, kazala je Ilić.

Ona je podsetila da će 49. BEMUS, koji će trajati do 20. oktobra, otvoriti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević .

Konferenciji za medije prisustvovao je ruski pjanista Aleksandar Sinčuk, koji je napomenuo da mu je veoma drago što se vraća u Beograd na BEMUS.

„Dela Rahmanjinova su obavezna na mojim nastupima jer sam pobedio na istoimenom konkursu, ali na koncertu u Beogradu sviraću i Mocarta i Betovana čija dela su njako popularna kod publike, avrlo zahtevna za pijaniste“, kazao je Sinčuk.

Ruski virtouz, koji će 16. oktobra nastupiti u Kolarcu, napomenuo da ga posle Beograda očekuju brojni nastupi u SAD, Evropi i Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -3°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana