Stevanović: Nema opasnosti od izlivanja reka Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 07. 03. 2018. 10:40:09

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Boban Stevanović izjavio da trenutno nema većih opasnosti od izlivanja reka u Srbiji, ali da su sve nadležne službe u potpunoj pripravnosti.

vodostajpoplava22102014.jpg

Stevanović je naveo da je ukinuta vanredna situacija na području opštine Kladovo, ali da je proglašena na delu teritorije opštine Ćićevac zbog izlivanja Južne Morave. “Nije bilo eskalacije, nije bilo ni potrebe za evakuacijom. Pripadnici Sektora za vanredne situacije radili su na crpljenju vode, ojačanju obaloutvrda, punjenja džakova s peskom“, rekao je Stevanović.

Inače, oko 15.30 sati Jagodinu i okolinu je zahvatilo nevreme, jaka kiša sa gradom veličine lešnika, praćena grljevinom. Vodostaj Velike Morave i dalje raste kroz Pomoravlje. Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda Srbije vodostaj na Velikoj Moravi će umereno rasti sve do 13. marta i kretaće se između redovne i vanredne odbrane od poplava. Velika Morava je na nekoliko mesta izašla iz korita.

Stevanović je naveo da je ukinuta vanredna situacija na području opštine Kladovo, ali da je proglašena na delu teritorije opštine Ćićevac zbog izlivanja Južne Morave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana