Stefanović:Borba protiv terorizma nije posao za jednu zemlju

HronikaHronika Pocetna 17. 05. 2018. 13:50:45

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je seminar o borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala u Ambasadi Francuske u Beogradu i poručio da je međunarodna policijska saradnja važan preduslov za uspešnu borbu protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, kao i potencijalnog terorizma.

stefanovic

„Kriminalne grupe ne poznaju granice i za njih ne postoje ni prepreke, ni etničke barijere, ni druge smetnje u saradnji. Svedoci smo terorističkih napada koji, na žalost, nisu zaobišli ni Francusku. Borba protiv terorizma i organizovanog kriminala ne može da se vodi na jednom koloseku i ne može da bude posao jedne zemlje“, kazao je ministar.

Dodao je da se, kako bi se krijumčarima ljudi i potencijalnim teroristima stalo na put, mora delovati udruženo.

„Upravo takva vrsta saradnje odlikuje partnerstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Francuske koje se godinama unazad unapređuje i produbljuje“, kazao je Stefanović i naveo da je saradnji dve policije doprinelo i potpisivanje protokola o osnivanju stalne kriminalističko obaveštajne jedinice dva ministarstva 2016. godine.

Srpska policija sa francuskom policijom ostvaruje jednu od najintenzivnijih saradnji, kazao je Stefanović i dodao da o tome svedoči i razmena oko 2.000 operativnih informacija na godišnjem nivou, te da saradnji doprinose i tvining projekti.

„Srbija je zemlja otvorena za saradnju, spremni smo da se zajedno borimo za bolji život i sigurnost svih građana Evrope, stvorimo bolju perspektivu generacijama koje dolaze. Ministarstvo unutrašnjih poslova i svi naši pripadnici nastaviće da budu pouzdan partner u borbi protiv savremenih izazova i pretnji i da budu neko na koga Francuska može da se osloni“, kazao je Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 2°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana