Stefanović: Sve više rasvetljenih ubistava Tanjug

HronikaHronika Pocetna 14. 03. 2018. 10:29:21

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je Beograd siguran grad i da je prethodna godina završena sa najnižim brojem ubistava u poslednjih 20 godina.

policija05092014.jpg

Kaže i da je sve više rasvetljenih ubistava, pre svega zahvaljujući profesionalizmu i posvećenosti policije.

„Ne možemo da kažemo da je dobro kada se dogodi jedno ubistvo, ali kada pogledate u poređenju sa razvijenim zemljama Evrope i sveta videćete da je u Srbiji broj ubistava među najmanjima u svetu“, rekao je Stefanović za TV Prva.

Upitan da li je Beograd siguran grad s obzirom na to da su se ovih dana gododila dva ubistva, Stefanović je rekao da je Beograd siguran grad, te da je već rasvetljeno jedno ubistvo, a da se na drugom radi.

Poseta pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela, smatra Stefanović, neće biti laki.

„Naše pozicije se značajno razlikuju, očigledno je da SAD nisu promenile politiku. Predsednik (aleksandar)Vučić će Micelu postaviti pitanja na osnovu čega se oni zalažu za Vojsku Kosova, na osnovu kog međunarodnog akta, rezolucije Saveta bezbednosti…“, rekao je Stefanović za TV Prva.

Uprkos tome što, kako kaže, razgovori sa američkim zvaničkom neće biti laki, predsednik države nastaviće da se bori za interese srpskog naroda i države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana